Verschillende BV’s roepen op tot meer respect voor politiemensen (inzet: Erik Maes).
Volledig scherm
PREMIUM
Verschillende BV’s roepen op tot meer respect voor politiemensen (inzet: Erik Maes). © Politie

Elke dag 27 keer geweld tegen politie: “Ik zag een meute mijnwerkers van links afkomen met stenen. Eén had een witte bijl bij”

“Je moet altijd voorzichtig zijn. Je weet nooit wat je tegenkomt.” Erik Maes (52) wéét waarover hij praat. Boze mijnwerkers gooiden in 1989 bommen naar zijn paard, waardoor het dier hem afwierp. Sindsdien is hij beide benen kwijt en zit hij in een rolstoel. Maes is één van de gezichten van een campagne die het geweld tegen politie moet terugdringen. BV’s zoals Rode Duivel Toby Alderweireld (31) roepen op tot meer respect. “Wees respectvol tegen mensen die er zijn om ons te helpen.”

26 reacties

 • marc le loup

  3 maanden geleden
  laat de slachtoffers eens praten van vervalste pv"s etcc , dan zullen we rap begrijpen waarom de politie in het algemeen respect verliest, en blijft verliezen, tot wanneer het crapuul zo goed als baas wordt in de steden zoals in bruxhelles. Ik heb respect voor alle ordehandhavers, maar ik besef goed genoeg dat er veel rotte appels tussen zitten! idem ditto bij justitie met al jaren teveel toga-tuig.Perfect zal het nooit niet worden, het is zoals met drugs! een oorlog die ge nooit kunt winnen .
 • Boudewijn Van Lyssebettens

  11 maanden geleden
  De schuld licht bij justitie die veel te laks is en de goede werking van politie teniet doet waardoor de criminelen en oproerzaaiers bijna vrij spel hebben.
 • stefan bongaerts

  12 maanden geleden
  het is beter dat Maes het hele verhaal vertelt en niet de have waarheid ,dan pas kan en kun je respect krijgen en dit mankeert er aan het hele politie verhaal ,eerlijkheid  en waarheid zijn ver te zoeken ,en ja ik heb respect voor sommige politiemensen
 • bart de pauw

  12 maanden geleden
  Begin met het krapuul aan te pakken zoals het hoort ipv van onnodige(gas) boetes uit te schrijven. Laat de mensen die willen werken hun job doen en val ze niet lastig met ongeoorloofde boetes. Misschien zal het respect dan wat terugkeren.
 • Ronald Rens

  12 maanden geleden
  In onze gemeente (Brecht,zone Voorkempen) is de politie correct,vriendelijk,we hebben er niets dan positivie ervaringen mee. Vraag : waarom doet de politie geen bevraging,petitie,reclamefilmpje op TV  o.i.d.bij de ganse bevolking om de mensen te vragen om de nultolerantie te ondersteunen? Succes verzekerd, en misschien doen de mooipraters in Brussel er dan iets aan !
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?