Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR).
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR). © BELGA

Elke Belg krijgt tegen 2023 digitale portefeuille: zo werkt het

Tegen 2023 moet elke Belg een makkelijk te gebruiken 'digitale portefeuille' hebben. Daarin worden onder meer de identiteitskaart en het rijbewijs opgeslagen, zodat je je ook kan legitimeren via je smartphone. Dat zegt staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) in Het Belang van Limburg, de Gazet van Antwerpen, La Libre Belgique en La Dernière Heure.

 1. Nieuwe studie: virus circuleert harder op werkvloer dan in de algemene samenleving, scholen blijven belangrijke plaats van besmetting

  Nieuwe studie: virus circuleert harder op werkvloer dan in de algemene samenle­ving, scholen blijven belangrij­ke plaats van besmetting

  Het coronavirus circuleert harder op de werkvloer dan in de samenleving in het algemeen. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de KULeuven en Idewe, een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, waarover L'Echo dinsdag bericht. De onderzoekers baseerden zich voor hun conclusies op gegevens van de RSZ en de centra voor contact tracing. De scholen blijven voorlopig wel nog altijd gelden als een van de belangrijkste plaatsen waar het virus circuleert.
 2. Honderden Vlamingen die mailbox van overheid activeerden beschuldigd van wanbetaling: “Verschillende documenten ontvang je enkel nog digitaal”

  Honderden Vlamingen die mailbox van overheid activeer­den beschul­digd van wanbeta­ling: “Verschil­len­de documenten ontvang je enkel nog digitaal”

  Het afgelopen jaar zijn honderden Vlamingen beschuldigd van wanbetaling omdat ze documenten van de overheid, waaronder betalingsuitnodigingen, enkel nog digitaal ontvingen. De reden daarvoor is dat heel wat Belgen dit jaar online hun coronacertificaat aanvroegen en daarvoor inlogden bij ‘My e-box’, de digitale postbus van de overheid. Wat velen onder hen niet doorhadden, is dat ze op die manier ook toestemming gaven om bepaalde documenten alleen nog digitaal te ontvangen. Dat meldt De Inspecteur, de consumentengids van Radio 2.
 1. Voor elk gezin een cheque van 100 euro en andere puzzelstukjes: federale regering knutselt verder richting deadline van morgen

  Voor elk gezin een cheque van 100 euro en andere puzzelstuk­jes: federale regering knutselt verder richting deadline van morgen

  Een energiecheque voor de middenklasse. Nachtarbeid in de e-commerce en langdurig werkzoekenden verplichten tot een omscholing voor een knelpuntberoep. Er liggen nog enkele struikelblokken op tafel voor een grote deal over begroting, de arbeidsmarkt, de energiefactuur en extra investeringen. “Alle puzzelstukken liggen klaar. We moeten ze nog leggen en kijken of het een mooie puzzel is.”