ANP
Volledig scherm
© ANP

Elk jaar 6.000 koeien in Vlaanderen ziek door zwerfafval

Er worden elk jaar duizenden koeien ziek in Vlaanderen doordat er zwerfafval in hun maag terechtkomt. Vooral drankblikjes die achteloos worden weggegooid, komen uiteindelijk vermalen in het voeder terecht, met soms fatale gevolgen. De schade voor de Vlaamse veehouders loopt in de miljoenen euro's.

21 reacties

 • Georges De Coster

  4 jaar geleden
  Onmenselijk
 • wesley netnem

  4 jaar geleden
  Statie geld op blikjes en metalen verpakkingen ! Direct gedaan want niemand gooit Geld weg ! Meer vuilbakken en plaatsen om je afval weg te gooien , ook het Huisvuil ophalen Goedkoper maken ! Er worden door die afvalverwerkers miljoenen verdient met het afval te verwerken waarvoor wij hen nog moeten betalen !
 • Jan Van Overveldt

  4 jaar geleden
  Moesten boeren zelfs eens beginnen met zelf hun grachten te onderhouden... hetgeen die trouwens verplicht zijn... En statiegeld zou een oplossing kunnen bieden.. Regelmatig vind ik in de bushalte voor mijn deur drugsspuiten van wielerterroristen terug. In dezelfde bushalte staan iedere dag schoolkinderen op de bus te wachten... Goed bezig????
 • Jos Vaneerdewegh

  4 jaar geleden
  Mensen moeten eens,EERST, bij zich zelf gaan kijken; Wat en hoe ze het doen; Hier bij mij word werkelijk,ALLES, gereclyseerd; HOEVEEL???? mensen doen dat denk je;
 • Marco b.

  4 jaar geleden
  Ik deel uw mening, José De Mulder als eventueel alternatief of oplossing. Echter pakt men hier de oorzaak niet mee aan.. Dat mensen te lui of te onverschillig zijn om hun eigen rommel niet bij te houden of in een vuilbak te deponeren, begrijp ik niet. Een kind moet maar eens een stuk metaal of glas vastnemen, een dier vind ik even erg maar bon.. Soit ik pleit voor zeer zware boetes voor sluikstorten.