(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © ANP

Elk jaar 402 miljoen euro voor extra verpleegkundigen in federale zorgsector

De zorgsector zal elk jaar 402 miljoen euro krijgen om extra personeel aan te werven en de werkomstandigheden in de sector te verbeteren. De federale meerderheidspartijen hebben een akkoord bereikt over de jaarlijkse verdeling van de middelen uit dat zorgpersoneelfonds, meldt PS-Kamerlid Marc Goblet.

4 reacties

 • lieven tanghe

  4 weken geleden
  Wie zal dat betalen ? Moesten de menen in de zorg zorg vestrekken ipv papieren in te vullen dan heeft men verpleegsters teveel .Precies of papier invullen de zorg verbetert.
 • Yves De Groote

  4 weken geleden
  Opgepast!Het gaat om de federale zorg, niet de Vlaamse . Hoog tijd dat alle zorg in Vlaanderen wordt samengebracht onder de voogdij van de Vlaamse regering!!
 • Dany Herman

  4 weken geleden
  Mijn vrouw is er mee gestopt,had beter secretariaat gestudeerd dat is net gezelfde als verpleegster, allee het papier en laptopwerk.
 • Carlos Matos

  4 weken geleden
  40€ per persoon?
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. N-VA verliest zwaargewicht in Antwerps stadsbestuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhuizen in goede banen leiden
  ANTWERPEN

  N-VA verliest zwaarge­wicht in Antwerps stadsbe­stuur: Fons Duchateau gaat fusie ziekenhui­zen in goede banen leiden

  N-VA ziet één van zijn absolute kopstukken vertrekken uit het Antwerps stadsbestuur. Schepen Fons Duchateau (N-VA) ruilt vanaf 1 juni de politiek voor een topjob bij de ziekenhuisgroepen ZNA en GZA. Hij moet de vergevorderde plannen voor een fusie van de twee groepen in goede banen leiden. Dat maakte hij dinsdagavond zelf bekend na de raad van bestuur van de nieuwe vzw die de samenwerking tussen ZNA en GZA bundelt.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek