Elke Van Hoof, klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel.
Volledig scherm
Elke Van Hoof, klinisch psycholoog aan de Vrije Universiteit Brussel. © Joel Hoylaerts / Photo News

Elk jaar 10 procent meer Belgen met burn-out of depressie: overheid start campagne rond mentaal welzijn op het werk

Mentaal welzijn op het werk staat hoog op de agenda van de regering. Er komt daarom een overheidscampagne om alles taboes rond stress en burn-outs de wereld uit te helpen.

  1. Vlaams minister van Onderwijs Weyts heeft oren naar vraag om aanpassing quarantaineregels

    Vlaams minister van Onderwijs Weyts heeft oren naar vraag om aanpassing quarantai­ne­re­gels

    Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) kan zich vinden in de oproep van de CLB’s om de quarantaineregels in het onderwijs te versoepelen. In zijn omgeving wordt opgemerkt dat die vraag in lijn ligt met een oproep die eerder uit de hoek van de pediaters kwam. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) zei eerder deze ochtend op Radio 1 dat hij geen voorstander is om de regels te veranderen.
  2. Nieuwe versie van omikron in ons land die erin slaagt onder radar te blijven: “Vermoedelijk nóg wat beter in ontsnappen aan ons immuunsysteem”

    Nieuwe versie van omikron in ons land die erin slaagt onder radar te blijven: “Vermoede­lijk nóg wat beter in ontsnappen aan ons immuunsys­teem”

    Er doet een nieuwe sublijn van de omikronvariant de ronde in ons land. Naast BA.1 - die onze besmettingscijfers de jongste weken naar ongekende hoogten stuwde - blijkt nu ook haar zusje BA.2 bij ons opgedoken te zijn. Die nieuwe versie van omikron bleef aanvankelijk onder de radar omdat hij niet opgespoord kan worden met dezelfde techniek als BA.1. Volgens biostatisticus Tom Wenseleers (KU Leuven) komt de nieuwe sublijn waarschijnlijk uit India en vertoont ze vermoedelijk nog wat meer immune-escape.