Minister-president Jan Jambon (N-VA) en welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) stelden het “nooit geziene” sociale zorgakkoord voor.
Volledig scherm
PREMIUM
Minister-president Jan Jambon (N-VA) en welzijnsminister Wouter Beke (CD&V) stelden het “nooit geziene” sociale zorgakkoord voor. © BELGA

Elk jaar 1,1 miljard euro extra voor de zorg: “Erg dat er eerst zoveel doden moesten vallen”

De federale gezondheidszorg kon eerder al rekenen op een financiële injectie van 1 miljard euro, maar nu haalt ook de Vlaamse regering het groot geschut boven. Elk jaar trekt ze 1,1 miljard euro extra uit voor de welzijnssector. De 180.000 zorgverleners zullen vanaf januari aanzienlijk meer loon op hun rekening zien verschijnen.

28 reacties

 • koen leenknecht

  2 maanden geleden
  Zo ziet ge dat de  omhoog getrokken cijfers van de coronadoden in de rusthuizen enkel dienden om aan extra geld te geraken . Onze kinderen zullen het wel betalen . Daarom deze raad ,  studeer goed en ga met uw diploma naar het buitenland .
 • JOHAN VANBEKBERGEN

  2 maanden geleden
  Was hij er eerst niet bij toen alles om zeep werd geholpen door alles toe te laten. Man hou de eer aan uzelf en stapt op.
 • Dirk Bytebier

  2 maanden geleden
  Typisch België eerst moet er van alles gebeuren om het te begrijpen !
 • Rick De Geyter

  2 maanden geleden
  oh...wat kunnen ze nu met geld smijten...dat we niet hebben, ooit...in de nabije toekomst komen we met een gepeperde rekening te zitten. Wie gaat dit betalen, niet de 'kwetsbare gezinnen...niet de rijken of superrijken...ja...de werkende middeklassers zullen ze nog wat verder uitzuigen, Proficiat allemaal, wat een goeie politiekers hebben wij toch.
 • William Van Steertegem

  2 maanden geleden
  1.100.000.000 euro (jaarlijks) te betalen door 11.000.000 Belgen = 100 euro per Belg ieder jaar voor mensen die nu eindelijk eens hun job moeten uitvoeren aan een tempo zoals het al jaren gebruikelijk is in de meeste sectoren !  
 1. Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama
  Play

  Verveelde baby amuseert zich met mondmasker van mama

 2. Een 300 jaar oude eik verplaatsen door een stad? Dat doe je zo
  Play

  Een 300 jaar oude eik verplaat­sen door een stad? Dat doe je zo