Een vrouw en een kindje lopen door het puin dat na de overstromingen in Pepinster is achtergebleven.
Volledig scherm
Een vrouw en een kindje lopen door het puin dat na de overstromingen in Pepinster is achtergebleven. © Photo News

Elio Di Rupo vraagt solidariteit van federale niveau voor heropbouw na overstromingen

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) heeft twee maanden nadat het zuiden van het land zwaar getroffen werd door de overstromingen de federale regering opgeroepen om meer solidariteit te tonen. Dat deed hij in een brief aan premier Alexander De Croo (Open Vld) , schrijft L'Echo vandaag. "Gezien de omvang van het probleem vragen wij om solidariteit", aldus de minister-president. 

 1. Waalse regering maakt geld vrij voor beschadigde sportinfrastructuur door noodweer, Galler kan chocolade tijdelijk elders produceren

  Waalse regering maakt geld vrij voor beschadig­de sportinfra­struc­tuur door noodweer, Galler kan chocolade tijdelijk elders produceren

  Het Waalse gewest gaat geld vrijmaken om 71 gemeenten te helpen waarvan de sportinfrastructuur beschadigd is door de overstromingen van juli. Dat kondigt de Waalse minister van Begroting Jean-Luc Crucke aan in de kranten van Sud Presse. De hulp gaat voornamelijk naar acht gemeenten, waarvan zes in de regio van Luik. Chocoladefabrikant Galler, die ook zwaar getroffen werd door de overstromingen van midden juli, heeft dan weer een oplossing gevonden om op andere locaties chocolade te kunnen produceren.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Angelo (21), de jongen met de zwemband die door het water werd opgeslokt: “Het maakte me zo kwaad dat mensen hem idioot noemden”
  PREMIUM

  Angelo (21), de jongen met de zwemband die door het water werd opgeslokt: “Het maakte me zo kwaad dat mensen hem idioot noemden”

  Hij woonde pal onder de zwellende stuwdam. Angelo Heuer (21) uit Eupen, in de Oostkantons. Het allereerste dodelijke slachtoffer van wie het land melding kreeg in de verbijsterende berichten over de watersnood die elkaar vanaf dan snel opvolgden, en het enige in het stadje. Hij was de jongen met de zwemband die door het voortrazende water werd opgeslokt. “Mijn zoon hield van avontuur. Maar hij was zeer intelligent. Hij was voorzichtig”, zegt Gérard Heuer, een vader die al een tweede kind verloor.