Elio Di Rupo.
Volledig scherm
Elio Di Rupo. © BELGA

Elio Di Rupo distantieert zich van uitspraken Magnette

Update"België heeft een lange pro-Europese traditie en het is in ons belang om dat zo te houden. Iedereen kan zijn eigen standpunt hebben, maar Europa blijft onze gemeenschappelijke basis". Zo reageerde premier Elio Di Rupo tijdens het vragenuurtje in de Kamer op zijn partijgenoot minister Paul Magnette. Die uitte eerder vandaag scherpe kritiek op Europa.

 1. Open Vld: "Magnette slaat bal helemaal mis"

  Open Vld: "Magnette slaat bal helemaal mis"

  Open Vld is niet te spreken over de kritiek van PS-minister Paul Magnette op Europa. Hij slaat de bal helemaal mis, zeggen voorzitter Alexander De Croo en Europarlementslid Philippe De Backer. "De weg die de Europese Commissie volgt, is de enige juiste weg uit de economische crisis. Het is daarom ook goed dat - ondanks de frustraties bij de minister - de regering die weg strikt volgt en kiest voor grondige hervormingen en een gezond begrotingsbeleid dat de nadruk legt op besparingen. Zo is het trouwens ook uitdrukkelijk afgesproken in het regeerakkoord", luidt het in een mededeling.
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen

 2. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil