Shutterstock
Volledig scherm
© Shutterstock

Elf vrouwen dienen klacht in omdat ze gedrogeerd werden via prik of drankje op Waalse fuif

In de zaak rond de toediening van drugs op een fuif in het Waalse Dampicourt (provincie Luxemburg) hebben nog eens vier vrouwen een klacht ingediend. Dat meldt het parket van Luxemburg. Het totaal komt zo op elf te staan. Er was al een gerechtelijk onderzoek gestart nadat zeven jonge vrouwen lieten weten dat ze verdovende middelen toegediend gekregen hadden. De fuif vond plaats van 30 april op 1 mei.

 1. Aangrijpende getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meegesleurd”
  Play

  Aangrijpen­de getuigenis tijdens herdenking watersnood: “Ik had Rosa nog vast, maar toen kwam nog grotere vloedgolf die haar heeft meege­sleurd”

  In Sint-Amands aan de schelde, is gisterenavond het festival STROOM gestart met een concert om de 41 slachtoffers van de overstromingen van vorig jaar te eren. Voor de aanwezige nabestaanden was het een emotionele avond. De getuigenis van Benjamin Van Bunderen Robberechts (15) die voor zijn ogen zag hoe Rosa (15) door een vloedgolf de dood werd ingesleurd, laat niemand onberoerd.
 2. Jarne (19) om het leven gebracht door ex (44) van mama tijdens gijzeling: “Verdachte was voorwaardelijk vrij”
  Play

  Jarne (19) om het leven gebracht door ex (44) van mama tijdens gijzeling: “Verdachte was voorwaarde­lijk vrij”

  In de Rodenbachstraat in Merksplas, in de Noorderkempen, is deze ochtend de 19-jarige Jarne Pire om het leven gekomen nadat hij vermoedelijk neergestoken werd door de ex-vriend (44) van zijn moeder (43). Zijn 22-jarige zus raakte ernstig gewond. De dader, die voor alle duidelijkheid niet de vader is van Jarne en zijn zus, was hun woning binnengedrongen en gijzelde vervolgens nog urenlang zijn ex. Rond het middaguur kon de politie de man overmeesteren. Hij blijkt gekend te staan voor meerdere feiten en was vrij onder voorwaarden, zo bevestigt het parket.
 3. Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”
  Ichtegem

  Meer dan 100 slangen en hagedissen sterven tijdens reis naar Vietnam: “We begrijpen niet hoe dit gruwelijke dierenleed kon gebeuren”

  Meer dan 100 slangen en hagedissen zijn gestorven tijdens een reis van Zaventem naar Vietnam. In totaal werden 200 reptielen vanuit ons land verzonden naar Azië, maar daar werden ze nooit opgehaald. “Twee maanden later arriveerden de drie dozen opnieuw in ons land en slechts 95 dieren overleefden het”, zegt Mario Goes van SOS Reptiel in Ichtegem, die de opvang en verzorging van de overlevende dieren op zich nam.