Vlamingen in het buitenland. Van links naar rechts: Tania Bauwens in Jamaica, Marilyn Ambach in Israël, Gitte Lambrichts in Nieuw-Zeeland, Bernard Catrysse in Japan en Steven Van Cauwenberge in Chili.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen in het buitenland. Van links naar rechts: Tania Bauwens in Jamaica, Marilyn Ambach in Israël, Gitte Lambrichts in Nieuw-Zeeland, Bernard Catrysse in Japan en Steven Van Cauwenberge in Chili. © RV

Elf Vlamingen getuigen over corona in hun land: “Die golven stop je met beter testen en prikken, niet met lockdowns”

Nu we weer met een sluitingsuur zitten, wilden we weten hoe het er coronagewijs aan toegaat buiten Europa. Geldt er nog mondmaskerplicht in pakweg Santiago? Is het leven nog op slot in Nieuw-Zeeland? En hoe reageren Tokio of Bangkok op de omikronvariant? We deden een wereldwijde belronde en vroegen  elf Vlamingen naar de situatie in hun land. En dan krijg je ook verhalen over mondmasker-razzia’s en aanmoedigingspremies voor wie zich laat prikken.

31 reacties

 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  iedereen expert ... zelfs de experts weten het niet meer, laat staan deze mensen. Een ding staat vast, we zetten de wereld op pauze voor de kleinere groep zwakkeren in onze samenleving. Net zij moeten in afzondering, niet de samenleving!
 • Walter WOUTERS

  2 maanden geleden
  65+ en risico groepen verplichte isolatie; nu////
 • ben Verschuren

  2 maanden geleden
  Als het met 93,5% in vlaanderen niet lukt dan lukt het nooit! 100% van de wereldbevolking gevaccineerd krijgen is onbestaand, knoop het goed in jullie oren!
 • Marc Hayen

  2 maanden geleden
  Het enige wat je merkt is dat ondanks een massa gevaccineerden dat ze ondanks vaccin in ziekenhuizen belanden. Zet de ouderen in lockdown zo voorkom je overbelasting in ziekenhuizen.
 • mijntje vermeire

  2 maanden geleden
  Goe gezegd prikken maar ze moeten nog willen ook
 1. Vlaams Belang vraagt hoorzittingen over verlenging Covid Safe Ticket in Vlaanderen

  Vlaams Belang vraagt hoorzittin­gen over verlenging Covid Safe Ticket in Vlaanderen

  Oppositiepartij Vlaams Belang dringt in het Vlaams Parlement aan op hoorzittingen over de verlenging van het Covid Safe Ticket (CST) in Vlaanderen. De huidige regeling rond het CST loopt tot eind januari en volgens Vlaams Belang is een verlenging zonder fundamenteel debat in het parlement "onaanvaardbaar". Stefaan Sintobin, voorzitter van de commissie Welzijn, vraagt "bij hoogdringendheid hoorzittingen te organiseren met experten, juristen en sectororganisaties over de wenselijkheid van de verlenging". Meerderheidspartij CD&V noemt het voorstel van Vlaams Belang "niet haalbaar".