Vlamingen in het buitenland. Van links naar rechts: Tania Bauwens in Jamaica, Marilyn Ambach in Israël, Gitte Lambrichts in Nieuw-Zeeland, Bernard Catrysse in Japan en Steven Van Cauwenberge in Chili.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen in het buitenland. Van links naar rechts: Tania Bauwens in Jamaica, Marilyn Ambach in Israël, Gitte Lambrichts in Nieuw-Zeeland, Bernard Catrysse in Japan en Steven Van Cauwenberge in Chili. © RV

Elf Vlamingen getuigen over corona in hun land: “Die golven stop je met beter testen en prikken, niet met lockdowns”

Nu we weer met een sluitingsuur zitten, wilden we weten hoe het er coronagewijs aan toegaat buiten Europa. Geldt er nog mondmaskerplicht in pakweg Santiago? Is het leven nog op slot in Nieuw-Zeeland? En hoe reageren Tokio of Bangkok op de omikronvariant? We deden een wereldwijde belronde en vroegen  elf Vlamingen naar de situatie in hun land. En dan krijg je ook verhalen over mondmasker-razzia’s en aanmoedigingspremies voor wie zich laat prikken.

31 reacties

 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  iedereen expert ... zelfs de experts weten het niet meer, laat staan deze mensen. Een ding staat vast, we zetten de wereld op pauze voor de kleinere groep zwakkeren in onze samenleving. Net zij moeten in afzondering, niet de samenleving!
 • Walter WOUTERS

  2 maanden geleden
  65+ en risico groepen verplichte isolatie; nu////
 • ben Verschuren

  2 maanden geleden
  Als het met 93,5% in vlaanderen niet lukt dan lukt het nooit! 100% van de wereldbevolking gevaccineerd krijgen is onbestaand, knoop het goed in jullie oren!
 • Marc Hayen

  2 maanden geleden
  Het enige wat je merkt is dat ondanks een massa gevaccineerden dat ze ondanks vaccin in ziekenhuizen belanden. Zet de ouderen in lockdown zo voorkom je overbelasting in ziekenhuizen.
 • mijntje vermeire

  2 maanden geleden
  Goe gezegd prikken maar ze moeten nog willen ook
 1. Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteelmoord’ (VTM): “Elisabeth Gyselbrecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”
  Play
  65

  Rechter verbiedt uitzending ‘De Kasteel­moord’ (VTM): “Elisabeth Gysel­brecht vraagt eigenlijk dat we er nooit nog iets over zeggen”

  VTM mag de vierdelige reeks ‘De Kasteelmoord’ - die vanavond in première zou gaan - voorlopig niet uitzenden. Dat kreeg de zender vanmiddag te horen na een eenzijdig verzoekschrift van de advocaat van weduwe Elisabeth Gyselbrecht. Volgens gerechtsjournalist Faroek Özgünes zou Gyselbrecht zeggen dat de programmamakers elementen uit het strafdossier hebben gehaald die haar privacy en die van haar kinderen schenden en dat er mogelijk inbreuken zijn gebeurd op de journalistieke code. Volgens Özgünes bevat de reeks echter geen nieuwe elementen en heeft Gyselbrecht de docureeks ook helemaal nog niet gezien.