Vlamingen in het buitenland. Van links naar rechts: Tania Bauwens in Jamaica, Marilyn Ambach in Israël, Gitte Lambrichts in Nieuw-Zeeland, Bernard Catrysse in Japan en Steven Van Cauwenberge in Chili.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlamingen in het buitenland. Van links naar rechts: Tania Bauwens in Jamaica, Marilyn Ambach in Israël, Gitte Lambrichts in Nieuw-Zeeland, Bernard Catrysse in Japan en Steven Van Cauwenberge in Chili. © RV

Elf Vlamingen getuigen over corona in hun land: “Die golven stop je met beter testen en prikken, niet met lockdowns”

Nu we weer met een sluitingsuur zitten, wilden we weten hoe het er coronagewijs aan toegaat buiten Europa. Geldt er nog mondmaskerplicht in pakweg Santiago? Is het leven nog op slot in Nieuw-Zeeland? En hoe reageren Tokio of Bangkok op de omikronvariant? We deden een wereldwijde belronde en vroegen  elf Vlamingen naar de situatie in hun land. En dan krijg je ook verhalen over mondmasker-razzia’s en aanmoedigingspremies voor wie zich laat prikken.

31 reacties

 • Guy Stanbel

  2 maanden geleden
  iedereen expert ... zelfs de experts weten het niet meer, laat staan deze mensen. Een ding staat vast, we zetten de wereld op pauze voor de kleinere groep zwakkeren in onze samenleving. Net zij moeten in afzondering, niet de samenleving!
 • Walter WOUTERS

  2 maanden geleden
  65+ en risico groepen verplichte isolatie; nu////
 • ben Verschuren

  2 maanden geleden
  Als het met 93,5% in vlaanderen niet lukt dan lukt het nooit! 100% van de wereldbevolking gevaccineerd krijgen is onbestaand, knoop het goed in jullie oren!
 • Marc Hayen

  2 maanden geleden
  Het enige wat je merkt is dat ondanks een massa gevaccineerden dat ze ondanks vaccin in ziekenhuizen belanden. Zet de ouderen in lockdown zo voorkom je overbelasting in ziekenhuizen.
 • mijntje vermeire

  2 maanden geleden
  Goe gezegd prikken maar ze moeten nog willen ook
 1. Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)
  Livios

  Last van vocht in huis? Zoveel kost het om dat aan te pakken (en op deze premies kan je rekenen)

  18 procent van de Belgische woningen kampt met schade door vochtproblemen, dat blijkt uit cijfers van het Steunpunt tot bestrijding van armoede. Volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf (WTCB) is zelfs 70 procent van de gevallen van bouwschade te wijten aan vocht. Vochtproblemen zijn hardnekkig en pak je best zo snel mogelijk aan. Maar hoeveel kost dat? En welke premies kan je daarvoor aanvragen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Denemarken, Ierland, Engeland en Schotland schaffen bijna alle coronamaatregelen af: waarom kan dat niet bij ons?

  Denemarken, Ierland, Engeland en Schotland schaffen bijna alle coronamaat­re­ge­len af: waarom kan dat niet bij ons?

  In Denemarken, Ierland en het Verenigd Koninkrijk worden nagenoeg alle coronamaatregelen afgeschaft. Nochtans gaan in Denemarken de coronacijfers nog altijd omhoog. Net als bij ons. Waarom kunnen ook wij de maatregelen dan niet laten varen? “De regeringen van deze landen hebben een keuze gemaakt en ik weet in alle eerlijkheid niet of het de beste is”, reageert biostatisticus Geert Molenberghs.
 3. Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrappenhuis voor de appartementen hierboven”
  Livios

  Architect Marijn bouwt haar droomhuis in een 6 meter hoge loft: “Door de woning loopt een vluchttrap­pen­huis voor de appartemen­ten hierboven”

  Een volledig lege loft van zes meter hoog kopen en die vervolgens helemaal inrichten? Architect Marijn Horlings durfde die uitdaging aangaan. Ze deelde deze casco woning in het hartje van Amsterdam verre van standaard in. Ze liet alles open waardoor het daglicht langs verschillende kanten naar binnen stroomt. Bouwsite Livios toont het resultaat.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.