Dries Van Langenhove.
Volledig scherm
Dries Van Langenhove. © VTM NIEUWS

Elf aanwezigen op lockdownfeestje met Dries Van Langenhove, parket onderzoekt feiten nog: “Ik had naar huis moeten gaan”

UPDATEKamerlid Dries Van Langenhove (27) is door de Gentse politie op heterdaad betrapt tijdens een lockdownfeestje. Van Langenhove, die als onafhankelijke voor de Vlaams Belang-fractie zetelt, geeft zijn fout toe. “Een lockdownfeestje was het helemaal niet. Dit was gewoon een barbecue, in open lucht, samen met vrienden”, reageert hij tegenover HLN. Het parket van Oost-Vlaanderen zegt dat er elf aanwezigen waren. Er zijn ook nog geen boetes uitgeschreven omdat het onderzoek nog loopt.

297 reacties

 • Suzanne Cornelis

  1 jaar geleden
  Prins Joachim biedt excuses aan "case closed" maar voor maar voor Dries Van Langenhove telt dat niet Raar Hé
 • Noël Winkelmans

  1 jaar geleden
  Vind dat voor deze en andere zulke personen die het voorbeeld zou moeten tonen maar het toch overtreden er geen plaatsen waard zijn in het Vlaams Parlement!!
 • Ludo Van Dyck

  1 jaar geleden
  Het is door zulke individuen dat het VB nooit zal mogen deelnemen aan de macht. Ze moeten het zelf maar weten.
 • Frederik Deracourt

  1 jaar geleden
  Daar hebben er precies heel veel pijn van
 • annie laureys

  1 jaar geleden
  Dat is geen voorbeeld voor uw functie
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Dries Van Langenhove wil af van voorwaarden, KI wijst verzoek af

  Dries Van Langenhove wil af van voorwaar­den, KI wijst verzoek af

  Kamerlid Dries Van Langenhove heeft donderdag aan de Gentse kamer van inbeschuldigingstelling gevraagd om de voorwaarden die hem zijn opgelegd door de onderzoeksrechter op te heffen. “Het onderzoek hangt al lang boven zijn hoofd en we willen dat het afgesloten wordt en dat hij buiten vervolging wordt gesteld of zo snel mogelijk voor een rechter komt”, aldus zijn advocaat Johan Platteau. De KI wees het beroep van Van Langenhove deze middag af.