Trotse bakfietseigenaars Matthijs Soreyn (links) Justine Trio, Jasper Kornelis en baby Jade (midden) en Tobias Maerien
Volledig scherm
PREMIUM
Trotse bakfietseigenaars Matthijs Soreyn (links) Justine Trio, Jasper Kornelis en baby Jade (midden) en Tobias Maerien © Photonews

Elektrische bakfietsen steeds populairder: “Wie vorige maand de auto nog het voordeel van de twijfel gaf, stelt zich nu de vraag waar hij in godsnaam nog mee bezig is”

Vlamingen gaan massaal aan het bakfietsen. Elektrisch, uiteraard, want “over fietsen zonder batterij wordt zelfs niet meer gesproken”, klinkt het bij fietshandelaars. Steeds vaker vervangt het hippe stalen ros de tweede wagen op de oprit. Het is enkel geduld oefenen, want door de coronacrisis zijn ook voor bakfietsen de levertijden vaak lang. 

47 reacties

 • nico vets

  1 jaar geleden
  De generatie van de deugers,tot de elektriciteit op is.Kunnen ze met paard en kar rijden zoals de groen willen.Ik zal wel met een normale auto blijven rijden.
 • Leon De Wettinck

  1 jaar geleden
  Ik meen gelezen te hebben dat die bakfiets vooral de tweede familieauto vervangt. Wie slechts 1 auto bezit hoeft zich niet aangesproken te voelen.
 • Sabine Van de Kerkhove

  1 jaar geleden
  Milieubewuste trotse bakfietsers, die alles 2, 23X per week alles thuis laten leveren, met camionettes met producten die van de andere kant van de wereld komen. Zeer milieuvriendelijk, punt.
 • Eddy Vermeulen

  1 jaar geleden
  Je moet daar wel mee kunnen rijden denk ik. verleden week nog al wiebelend over de rijbaan en reed toen bijna in mijn deur terwijl ik in mijn auto stond te wachten aan een kruispunt.
 • dirk liekens

  1 jaar geleden
  een gevaarlijke grote lompe fiets die veel geld kost bijna zoveel als een goedkope wagen en alleen maar nuttig is bij goed weer en als je in centrum van een groot stad woont plus ook alleen geschikt voor jonge sportievelingen.totaal ongeschikt en nutteloos voor meer dan 3/4 van de bevolking
 1. Zweedse douane betrapt echtpaar uit Genk met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”
  PREMIUM
  8

  Zweedse douane betrapt echtpaar uit Genk met 15 wapens: “Vier pistolen in slipje verstopt en twee in bh”

  Een Belgisch echtpaar is op de brug tussen Denemarken en Zweden betrapt op wapensmokkel. Tijdens een routinecontrole beweerde de man dat ze op weg waren naar een trouwfeest. Omdat de agenten argwaan hadden, besloten ze het koppel te fouilleren. Bij de vrouw hadden ze meteen prijs. “Vier pistolen in haar slipje en twee in haar bh”, zegt een woordvoerder van de douane. En dat was nog maar het begin, want ze ontdekten nog veel meer wapens.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 1. ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”
  PREMIUM

  ONZE OPINIE: “Volgens Bart Somers (Open Vld) worden straks alle ambtenaren gelijk behandeld. Maar sommige ambtenaren zijn meer gelijk dan andere”

  “De statutaire ambtenaar heeft vandaag nog altijd een luxepositie tegenover zijn contractuele collega. De Vlaamse regering grijpt terecht in om die ongelijkheid voor de Vlaamse ambtenaren zoveel mogelijk weg te werken. Maar er blijven een pak uitzonderingen bestaan”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde. “Dan is het statuut onvoldoende herbekeken.”
 2. Alcohol, drugs en overdreven snelheid: massale controles na Ronde van Vlaanderen

  Alcohol, drugs en overdreven snelheid: massale controles na Ronde van Vlaanderen

  De politie zal zondag massaal controleren op alcohol, drugs en overdreven snelheid na afloop van de Ronde van Vlaanderen. De organisatie verwacht die dag 1 miljoen wielerfans, onder meer in de vipdorpen langs de heuvels waar doorgaans flink gedronken wordt. “We plannen inderdaad extra controles om bestuurders onder invloed van alcohol en drugs, en snelheidsduivels, uit het verkeer te halen”, zegt Jeroen Pandelaere van de politiezone Deinze-Zulte-Lievegem. “We willen iedereen een veilige Ronde gunnen en daarom zullen we meer dan anders aanwezig zijn op de invalswegen.”
 3. Vandaag derde ondernemingsraad bij Delhaize, vakbonden hopen op opening voor onderhandelingen

  Vandaag derde onderne­mings­raad bij Delhaize, vakbonden hopen op opening voor onderhande­lin­gen

  Vanaf half tien 's ochtends vindt bij Delhaize de derde ondernemingsraad plaats sinds de directie de plannen heeft aangekondigd om de 128 winkels in eigen beheer te verzelfstandigen. De vakbonden hopen dat er na de hoogopgelopen spanningen bij de vorige twee ondernemingsraden en het parallel gesprek waarbij beide partijen bij hun standpunten bleven nu wel een opening komt voor echte onderhandelingen.