Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) en haar advocaat, gewezen minister Johan Vande Lanotte, hielden maandag een persconferentie.
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) en haar advocaat, gewezen minister Johan Vande Lanotte, hielden maandag een persconferentie. © Gregory Van Gansen / Photo News

El Kaouakibi factureerde 35.500 euro aan VRT terwijl ze zelf in raad van bestuur zat

UPDATEDe vennootschap ‘A Woman’s View’ van Sihame El Kaouakibi sloot in 2017 twee contracten om prestaties te leveren aan de VRT. De Antwerpse onderneemster was op dat moment nog lid van de raad van bestuur van de openbare omroep, en dus is er sprake van een inbreuk op het charter deugdelijk bestuur, bevestigt woordvoerder Bob Vermeir. De Open Vld’ster zegt in een reactie dat een van de contracten een ruildeal was. Ze realiseerde zich naar eigen zeggen onvoldoende dat dit in conflict kon komen met haar zitje in de raad van bestuur. 

107 reacties

 • Jean Goyvaerts

  8 maanden geleden
  alle partijen willen een gekleurd wit konijn maar da's niet altijd zo succesvol precies ook niet bij N-VA trouwens. zoals in het bedrijfsleven best mensen selecteren obv capaciteiten ipv platte marketing.
 • Stef De Vos

  8 maanden geleden
  Haar adviseur heeft als minister de Belgische bevolking, vooral onder paars met/zonder groen over enkele decennia honderden miljoenen euro gefactureerd en afgezet. En dan zwijgen we nog over zijn afzetterijpraktijken als burgemeester van Oostende. Shimane, je kan je op geen betere verdediger beroepen. Je viel mogelijk over zijn cv, dat zeer aantrekkelijk is met o.a. Zilverfonds, Elektrawinds, lage sociale bijdragen voor dure Amerikanen in zijn Oostendse basket enz...
 • Jean West

  8 maanden geleden
  En allemaal met belastinggeld en subsidies.
 • Marnick L'Eau

  8 maanden geleden
  gelieve bij de volgende verkiezingen al die sjoemelaars weg te stemmen: stem allemaal pvda, vb, whatever, alles behalve de vaste namen want ze deugen allemaal niet. Tijd voor een grote reset, liever van 0 herbeginnen dan pleisters op dit circus te blijven plakken.
 • Noël Laperre

  8 maanden geleden
  Verhaaltjes krijgen een fleem van normvervaging. Overigens een aandoening waar 80% van de politieke elite onderhevig aan is.
 1. HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacijfers stijgen? Dit is jullie mening

  HET DEBAT. Moet er ingegrepen worden nu coronacij­fers stijgen? Dit is jullie mening

  De coronacijfers stijgen opnieuw. Voor het eerst sinds begin mei is het aantal bevestigde besmettingen boven 3.000 gestegen. Er liggen nu meer dan 900 coronapatiënten in de ziekenhuizen, 23 procent meer in vergelijking met een week geleden. Volgens biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt, KU Leuven) moet er ingegrepen worden. Wat denk jij? Moeten er maatregelen genomen worden nu de coronacijfers stijgen? Eerder vandaag kwamen experts en politici aan bod. Nu is het jullie beurt.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?