Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) en haar advocaat, gewezen minister Johan Vande Lanotte, hielden maandag een persconferentie.
Volledig scherm
Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) en haar advocaat, gewezen minister Johan Vande Lanotte, hielden maandag een persconferentie. © Gregory Van Gansen / Photo News

El Kaouakibi factureerde 35.500 euro aan VRT terwijl ze zelf in raad van bestuur zat

UPDATEDe vennootschap ‘A Woman’s View’ van Sihame El Kaouakibi sloot in 2017 twee contracten om prestaties te leveren aan de VRT. De Antwerpse onderneemster was op dat moment nog lid van de raad van bestuur van de openbare omroep, en dus is er sprake van een inbreuk op het charter deugdelijk bestuur, bevestigt woordvoerder Bob Vermeir. De Open Vld’ster zegt in een reactie dat een van de contracten een ruildeal was. Ze realiseerde zich naar eigen zeggen onvoldoende dat dit in conflict kon komen met haar zitje in de raad van bestuur. 

107 reacties

 • Jean Goyvaerts

  3 dagen geleden
  alle partijen willen een gekleurd wit konijn maar da's niet altijd zo succesvol precies ook niet bij N-VA trouwens. zoals in het bedrijfsleven best mensen selecteren obv capaciteiten ipv platte marketing.
 • Stefaan De Vos

  3 dagen geleden
  Haar adviseur heeft als minister de Belgische bevolking, vooral onder paars met/zonder groen over enkele decennia honderden miljoenen euro gefactureerd en afgezet. En dan zwijgen we nog over zijn afzetterijpraktijken als burgemeester van Oostende. Shimane, je kan je op geen betere verdediger beroepen. Je viel mogelijk over zijn cv, dat zeer aantrekkelijk is met o.a. Zilverfonds, Elektrawinds, lage sociale bijdragen voor dure Amerikanen in zijn Oostendse basket enz...
 • Jean West

  3 dagen geleden
  En allemaal met belastinggeld en subsidies.
 • Marnick L'Eau

  3 dagen geleden
  gelieve bij de volgende verkiezingen al die sjoemelaars weg te stemmen: stem allemaal pvda, vb, whatever, alles behalve de vaste namen want ze deugen allemaal niet. Tijd voor een grote reset, liever van 0 herbeginnen dan pleisters op dit circus te blijven plakken.
 • Noël Laperre

  4 dagen geleden
  Verhaaltjes krijgen een fleem van normvervaging. Overigens een aandoening waar 80% van de politieke elite onderhevig aan is.
 1. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo

 2. Gigantische ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica
  Play

  Giganti­sche ijsberg van 1.270 km² scheurt af van Antarctica