Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. De politica en haar vzw liggen al enkele weken onder vuur nadat het parket een onderzoek startte naar fraude.
Volledig scherm
Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. De politica en haar vzw liggen al enkele weken onder vuur nadat het parket een onderzoek startte naar fraude. © Gregory Van Gansen / Photo News

El Kaouakibi doorbreekt stilte over Let’s Go Urban: “Ik sta recht in mijn schoenen”

Vlaams parlementslid en onderneemster Sihame El Kaouakibi (Open Vld) heeft zich maandag op een persconferentie verdedigd tegen de aanhoudende beschuldigingen omtrent haar vzw Let’s Go Urban. El Kaouakibi schermt met een rapport van de hand van advocaat en voormalig minister Johan Vande Lanotte waarin die laatste stelt dat er geen sprake is geweest van persoonlijke verrijking of het verkeerd aanwenden van subsidies. Vande Lanotte uitte ook forse kritiek op de audit van Let’s Go Urban die de hele zaak aan het rollen bracht. 

91 reacties

 • roger Rymen

  2 maanden geleden
  Nu weet ik waarom zij van de Open VLD zo'n pak geld (van de belastingbetaler) kreeg: zij moet immers haar 5 (ja, vijf) top-advocaten kunnen betalen. Dat is toch gewone Belgische politieke filosofie.
 • guy van meeuwen

  2 maanden geleden
  De onzorgvuldige VDLanotte, is de juiste man om een wanbeleid zachtjes in de doofpot te duwen. Zilverfonds, de windmolenfarce in Oostend en de twee vakantiecentra in Bredene en Houthalen. Kan het nog gekker, een rode onzorgvuldige die een blauwe komt verdedigen? Goe bezig zou ik zeggen. Nu 6 maanden op de achtergrond tot het stil wordt en dan opnieuw een grote mond komen opzetten in het Vlaams Parlement.
 • Ria Adams

  2 maanden geleden
  Dat valt mee voor de arbeider is het de C4 en die hebben geen Keizer om de zaak te regelen. Gedenk ze eens in het stemhokje want de lijst wordt lang in die partij.
 • benoni vanstaen

  2 maanden geleden
  Als men hier alle reacties leest, zijn er toch veel die al ooit met fraude of zogezegde fraudete maken gehad hebben. Voor velen is ze al schuldig, maar dat zal de rechtbank wel uitmaken. JVDL hier de zaak ter harte neemt, dit mag ook al niet. Hij heeft zich laten bijstaan door experten ter zake. Dus wat is het probleem. Karaktermoorden daar zijn velen toch sterk in.
 • Tom Der Kinderen

  2 maanden geleden
  De soort die honderdduizenden euro’s weggegooid belastinggeld uit partij kassen ontvangt en die meteen doorrekenen aan hun eigen consultancy- of evenementenbureau om zo effectief te cashen en daarna hun onschuld uitschreeuwen lol, het feit alleen al dat een mens als Vandelanotte dit moet goedpraten?! De grap van de eeuw.
 1. Onderzoek naar El Kaouakibi overgenomen door dienst corruptiebestrijding

  Onderzoek naar El Kaouakibi overgeno­men door dienst corruptie­be­strij­ding

  Het onderzoek naar mogelijke fraude bij vzw’s en andere vennootschappen van Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld) is overgenomen door de Centrale Dienst voor Bestrijding van Corruptie (CDBC). Dat heeft het Antwerpse parket bevestigd aan onze redactie. Mogelijk wordt zo ook onderzocht of naast eventuele subsidiefraude er sprake zou zijn van fraude met verkiezingsuitgaven, maar daar gaat het parket voorlopig niet dieper op in.
 2. Vlaanderen onderzoekt coronapremies bedrijven El Kaouakibi, volgens stad Antwerpen “geen onregelmatigheden bij bouw Urban Center”
  UPDATE

  Vlaanderen onderzoekt coronapre­mies bedrijven El Kaouakibi, volgens stad Antwerpen “geen onregelma­tig­he­den bij bouw Urban Center”

  Vlaanderen onderzoekt of er coronapremies moeten worden teruggevorderd van de vennootschappen van Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi (Open Vld). Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V). El Kaouakibi laat in een reactie weten dat de coronahinderpremie voor de evenementenlocatie JJ House wel degelijk terecht werd toegekend en niet moet worden terugbetaald. Ook zou de Antwerpse stadsadministratie zou geen onregelmatigheden hebben vastgesteld bij de bouw van het Urban Center in de wijk Kiel.
 1. Man (33) steelt politieauto, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje
  Play
  bizar

  Man (33) steelt politieau­to, wordt omsingeld door 12 agenten en steelt dan doodleuk nog eentje

 2. Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten
  Play
  games

  Vijf nieuwe topgames die virtual reality (weer) op de kaart willen zetten