Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. De politica en haar vzw liggen al enkele weken onder vuur nadat het parket een onderzoek startte naar fraude.
Volledig scherm
Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi. De politica en haar vzw liggen al enkele weken onder vuur nadat het parket een onderzoek startte naar fraude. © Gregory Van Gansen / Photo News

El Kaouakibi doorbreekt stilte over Let’s Go Urban: “Ik sta recht in mijn schoenen”

Vlaams parlementslid en onderneemster Sihame El Kaouakibi (Open Vld) heeft zich maandag op een persconferentie verdedigd tegen de aanhoudende beschuldigingen omtrent haar vzw Let’s Go Urban. El Kaouakibi schermt met een rapport van de hand van advocaat en voormalig minister Johan Vande Lanotte waarin die laatste stelt dat er geen sprake is geweest van persoonlijke verrijking of het verkeerd aanwenden van subsidies. Vande Lanotte uitte ook forse kritiek op de audit van Let’s Go Urban die de hele zaak aan het rollen bracht. 

91 reacties

 • roger Rymen

  3 maanden geleden
  Nu weet ik waarom zij van de Open VLD zo'n pak geld (van de belastingbetaler) kreeg: zij moet immers haar 5 (ja, vijf) top-advocaten kunnen betalen. Dat is toch gewone Belgische politieke filosofie.
 • guy van meeuwen

  3 maanden geleden
  De onzorgvuldige VDLanotte, is de juiste man om een wanbeleid zachtjes in de doofpot te duwen. Zilverfonds, de windmolenfarce in Oostend en de twee vakantiecentra in Bredene en Houthalen. Kan het nog gekker, een rode onzorgvuldige die een blauwe komt verdedigen? Goe bezig zou ik zeggen. Nu 6 maanden op de achtergrond tot het stil wordt en dan opnieuw een grote mond komen opzetten in het Vlaams Parlement.
 • Ria Adams

  3 maanden geleden
  Dat valt mee voor de arbeider is het de C4 en die hebben geen Keizer om de zaak te regelen. Gedenk ze eens in het stemhokje want de lijst wordt lang in die partij.
 • benoni vanstaen

  3 maanden geleden
  Als men hier alle reacties leest, zijn er toch veel die al ooit met fraude of zogezegde fraudete maken gehad hebben. Voor velen is ze al schuldig, maar dat zal de rechtbank wel uitmaken. JVDL hier de zaak ter harte neemt, dit mag ook al niet. Hij heeft zich laten bijstaan door experten ter zake. Dus wat is het probleem. Karaktermoorden daar zijn velen toch sterk in.
 • Tom Der Kinderen

  3 maanden geleden
  De soort die honderdduizenden euro’s weggegooid belastinggeld uit partij kassen ontvangt en die meteen doorrekenen aan hun eigen consultancy- of evenementenbureau om zo effectief te cashen en daarna hun onschuld uitschreeuwen lol, het feit alleen al dat een mens als Vandelanotte dit moet goedpraten?! De grap van de eeuw.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”