Volledig scherm

Eindelijk weer iedereen aan het werk bij Asco, schade loopt in de miljoenen

Bij de producent van vliegtuigonderdelen Asco in Zaventem zijn vandaag alle duizend werknemers opnieuw aan de slag gegaan. De schade na de cyberaanval van begin juni loopt in de miljoenen euro's. Dat bevestigt hr-manager Vicky Welvaert. Het parket van Halle-Vilvoorde is volop bezig met het gerechtelijk onderzoek.

2 reacties

 • Ghijs Elvan

  4 jaar geleden
  Andy, er was helemaal geen staking bij Asco. In 2018 draaiden ze een omzet van ongeveer 375 miljoen. Dan mogen ze ook wel miljoenen, 61 miljoen om precies te zijn, verdienen zeker.
 • Andy De Schieter

  4 jaar geleden
  Als er dus geen staking geweest zou zijn, dan zouden die op een maand tijd, miljoenen verdiend hebben.
 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”