Geert Meyfroidt
Volledig scherm
PREMIUM
Geert Meyfroidt © UZ Leuven

Eindelijk minder ziekenhuisopnames, maar te vroeg voor euforie: “Echte piek moet nog komen”

Minder besmettingen én — eindelijk! — minder ziekenhuisopnames: het lijkt er op dat we de piek van de tweede coronagolf hebben bereikt. Geert Meyfroidt, voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde, reageert opgelucht. Margot Cloet van Zorgnet-Icuro is sceptischer: “Natuurlijk is het belangrijk om hoop te geven, maar goeie cijfers van twee dagen zeggen in mijn ogen niet zoveel. De cijfers in de ouderenzorg verslechteren, ik denk dat de piek nog moet komen.”

37 reacties

 • Vic Van Londersele

  2 maanden geleden
  Nu over versoepeling spreken is onlogisch. Wanneer gaan of kunnen we versoepelen? In mei werd er versoepeld met +- 100 besmettingen per dag met alle gevolgen van dien. Om dat getal te bereiken hebben we waarschijnlijk nog 2 a 3 maanden nodig
 • dirk govaerts

  2 maanden geleden
  Ons eigen gedrag stellen we vooral niet in vraag , Lekker met zn alle gaan wandelen aan zee . En voor hen die op vakantie willen  Prima , echter alle kosten zijn voor jezelf   en je gaat in lockdown op je vakantieplaats bij vertrek  .Betaal maar bij  ,hebben de hotels daar ook nog wat aan ons  gedrag . Wij Belgen  willen niet luisteren en onze status  op FB en inst is belangrijker dan onze gezondheid  .
 • Anoniem

  2 maanden geleden
  Ik zal maar gerust zijn in een daling van de besmettingen en de opnames als die er nog zijn 1 week na de heropening van de scholen , ik vrees ervoor.
 • Reinildis Van Meeuwen

  2 maanden geleden
  Al die reizigers die tegen maatregelen naar rode landen vertrekken moeten maar voorziendat ze genoeg geld hebben (al dan niet geleend) om daar een half jaar te blijven. Geld of geen geld, pas na gecontolleerde zelf door eigen middelen qurantaine betaald kunnenze terugkeren. 
 • Eric Raes

  2 maanden geleden
  Het aantal besmettingen daalt 2 dagen en ze spreken al over versoepeling, ik hoop bij de volgende epidemie dat al het personeel van de ziekenhuizen het werk stil legt, ze zijn meer geïnteresseerd in de verkiezingen van Amerika dan de gezondheid van hun eigen bevolking, schandalig is dat ?
 1. Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank
  Play
  Da's Liefde

  Lize Feryn en Guga Baúl testen hoeveel geduld hun partner heeft met deze hilarische prank

 2. Maria (86) heeft Britse coronavariant maar is niet ziek
  Play

  Maria (86) heeft Britse coronavari­ant maar is niet ziek