Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Eindelijk meer redenen om optimistisch te zijn dan pessimistisch: “We zijn het beest corona aan het temmen”

Eindelijk meer redenen om optimistisch dan pessimistisch te zijn. De Belgische cijfers gaan al 10 weken in dalende lijn, wereldwijd halveert het aantal besmettingen in een maand tijd en de vaccins die geprikt worden zijn efficiënt, tot zeer efficiënt. Reden genoeg om hoopvol te zijn dat we deze ongeziene gezondheidscrisis stilaan hebben bedwongen?

74 reacties

 • Gerard Teeuws

  5 maanden geleden
  De plaatsen om in te vaccineren zijn klaar. Nu nog geld zoeken (EU zal te weinig gekocht of betaald hebben) We zullen moeten schieten op de minister. Hij dacht de verlosser te zijn.
 • Gino Sinnesael

  5 maanden geleden
  Wat met deze woorden? Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke maakte zich daarnaast sterk dat België de logistiek rond de vaccins soepel zal laten verlopen. Hij sprak van een ‘weddenschap’ en zei zelfs: “Als het niet lukt, mag u op mij schieten.”
 • Gino Sinnesael

  5 maanden geleden
  Hadden onze regeringen - zoals vele andere landen dit nog steeds doen - onze landsgrenzen van in het begin van de coronacrisis medish goed bewaakt en funreizen verboden, waren er een pak minder besmettingen binnengekomen. De grote overlast in onze ziekenhuizen, vele zieken en overledenen waren wellicht te voorkomen. Maggie zou zeggen: "Het is wat het is"...
 • walter huybrechts

  5 maanden geleden
  Hang terug wat de sympatieke uit en versoepel maar dan kunnen we binnen een maand weer van vooraan beginnen.Zorg eerst dat ge de inentingen van de grond krijgt dan wordt ge misschien sympatiek bekeken,maar na al het geklungel denk ik dat voor Vivaldie het kalf al lang verdronken is
 • piet goethals

  5 maanden geleden
  zijn we het beest aan het temmen? Nee het beest heeft ons getemd. En we zitten nu in de kooi en niemand die weet wanneer ze terug open gaat. En al zeker niet diegenen die het ons op tv willen wijsmaken.
 1. Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!
  Salaris

  Hoger diploma, hoger loon? Niet altijd!

  Het einde van het schooljaar brengt nieuwe dilemma’s met zich mee. Heel wat jongeren zullen er zich deze zomer het hoofd over breken of ze gaan verder studeren of niet. En zo ja, wat dan precies? Je keuze heeft belangrijke gevolgen voor de toekomst, denk bijvoorbeeld aan het inkomen dat je zal verdienen. Stijgt je salaris rechtevenredig met je opleidingsniveau, of gaat die vlieger niet per se op? Jobat.be stak het licht op bij Virginie Verschooris, verloningsspecialist bij SD Worx.
 2. Zomersolden geen overdonderend succes, modehandelaars toch voorzichtig optimistisch voor najaar
  8

  Zomersol­den geen overdonde­rend succes, modehande­laars toch voorzich­tig optimis­tisch voor najaar

  Aanstaande zaterdag 31 juli zitten de zomersolden er op. Mode Unie, de federatie voor de zelfstandige modedetailhandel, en ondernemingsorganisatie Unizo maakten al de balans op en peilden ook naar de vooruitzichten voor het najaar. Ondanks een mindere verkoop in vergelijking met 2019, het laatste normale verkoopjaar, zien de modehandelaars het najaar toch voorzichtig optimistisch tegemoet.