Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole de Moor (CD&V) in de studio van VTM NIEUWS.
Volledig scherm
Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole de Moor (CD&V) in de studio van VTM NIEUWS. © DPG Media

Eindelijk meer duidelijkheid over dossiers van 9.000 Afghaanse asielzoekers

Door een aantal arresten van de Raad voor Vreemdelingenbetwistingen deze week, kunnen opnieuw beslissingen genomen worden in de asieldossiers van Afghanen. Dat meldt staatssecretaris voor Asiel & Migratie Nicole de Moor (CD&V) zondag. De Moor laat weten dat ze tevreden is dat er nu duidelijkheid is.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. INTERVIEW. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor: “In België 1.000 asielaanvragen per week. In Portugal nog geen 30. Dat is niet verdedigbaar”
  PREMIUM

  INTERVIEW. Staatsse­cre­ta­ris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor: “In België 1.000 asielaan­vra­gen per week. In Portugal nog geen 30. Dat is niet verdedig­baar”

  Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) kreeg deze week de wind van voren, toen bleek dat minderjarige asielzoekers de nacht hadden doorgebracht op straat. Tegelijk kreeg ze aanvankelijk maar weinig hulp van al wie dat zo schandalig vond. Toch moet de echte strijd vooral Europees gevoerd worden. “Ik ben niet snel een dramaqueen, maar hier wil ik wél dramatisch over zijn. Het migratiebeleid is de achilleshiel van Europa. Andere regimes weten dat en maken misbruik van die zwakke plek.”