Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Eigenaars van tweede verblijven: “Reis naar woning in buitenland is essentiële reis”

Met een petitie heeft de belangenvereniging Tweres de eigenaars van tweede verblijven in het buitenland opnieuw gemobiliseerd om te reageren tegen het verbod om naar hun eigendom te gaan. De vereniging wordt naar eigen zeggen overstelpt met boze reacties van mensen die niet begrijpen waarom ze tot 19 april, of misschien langer, moeten wachten om met hun auto de grens over te steken en naar hun tweede woonst te rijden.

32 reacties

 • Alphons Welkenhuysen

  1 maand geleden
  Om een koopakte te tekenen in het buitenland is dit een essentiele reis ?
 • Eric Van Haecht

  1 maand geleden
  Het zal nooit goed zijn doen ze niets paniek, doen ze wel iets is het ja maar ik, het komt goed geduld ,
 • Romy Sels

  1 maand geleden
  Ze vinden dat de regels voor iedereen moeten gelden, behalve voor zichzelf natuurlijk!
 • Segers Ludo

  1 maand geleden
  Zelfs de Raad van State heeft hen teruggefloten met hun redeneringen, en toch proberen ze politiek chantage te plegen zoals al zovele andere drukkingsgroepen. Het enige leitmotiv daarachter is zo snel mogelijk terug aanpikken met de toestand zoals voor COVID - 19 dit zijn allemaal hardleerse geheel ontkenners omwille van puur eigen genot en geld/omzet. Maatschappelijke verantwoordelijkheid en solidariteit, nougabollen. De miserie en stress die dat meebrengt voor een ander "je m'enfous".
 • Leopold Crijns

  1 maand geleden
  Als ik de alle reacties lees is de regering erin geslaagd bij de bevolking met het spreekwoord, 'Verdeel en heers'. En heersen zullen ze.
 1. Aanzienlijke daling zelfmoordcijfers in Vlaanderen tussen 2000 en 2018
  4

  Aanzienlij­ke daling zelfmoord­cij­fers in Vlaanderen tussen 2000 en 2018

  Het aantal zelfmoorden in Vlaanderen is tussen 2000 en 2018 aanzienlijk gedaald. Dat meldt het kabinet van Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V), nadat het Vlaams Expertisecentrum Suïcidepreventie (VLESP) recent de evaluatie van het tweede ‘Vlaams actieplan Suïcidepreventie’ (VAS) heeft afgerond. Dat plan liep van 2012 tot 2020. De resultaten van de evaluatie vormen een belangrijke basis voor het nieuwe actieplan, dat eind dit jaar voorgesteld zal worden.
 1. Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?
  Play

  Uitgelegd. Wat is lachgas en hoe gevaarlijk is het?

 2. Man probeert tijdens politieachtervolging auto te stelen
  Play

  Man probeert tijdens politieach­ter­vol­ging auto te stelen