Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
Archiefbeeld ter illustratie. © Photo News

Eigenaars lekkende stookolietanks kunnen binnenkort terecht bij bodemsaneringsfonds

Minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) heeft een akkoord bereikt met de stookoliesector over de oprichting van het bodemsaneringsfonds Promaz. Belgen met een lekkende stookolietank zullen via dat fonds een aanvraag kunnen doen voor een terugbetaling voor de sanering van vervuilde grond. "Dat is ook een uitstekende zaak voor de natuur", zegt Van der Straeten. Ook Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) is tevreden.

11 reacties

 • kris malmster

  1 maand geleden
  hoeveel van die verhuurders die een huis verhuren met stookolie denkt u zijn in orde wel dat zal heel laag zijn vrees ik , want als u tank nu zou lekken , en uw tank heeft geen groene dop en een verzegeling dat hij gekeurd is en dit is wettelijk verplicht en hij zou lekken , moet u niet zeveren dat het fonds de eigenaren zal terug betalen , dan hang je en zal je nog redelijke boetes betalen voor een rechtbank ,want u bent ten eerste niet eens in orde in verhuur en met uwe tank.
 • Jozef Van Schuerbeeck

  1 maand geleden
  Dit fonds wordt al jaren gespijsd door de verbruiker en heeft nog nooit geen cent uitgegeven. Het wordt tijd dat ze er aan beginnen. De laatste jaren zijn veel lekkende tanks blijven steken omdat de mensen terecht schrik hadden van het bedrag dat ze moesten ophoesten voor de sanering. Velen konden dit trouwens niet betalen. Vadertje Staat wordt weer eens wakker als het kwaad al is geschied. Nochtans mankeren we geen leiders, er zijn er een massa.
 • Peter Nols

  1 maand geleden
  250.000 euro en meer dat Vlaanderen voor zo'n je m'enfou particulier wil bijdragen. Die vervuilers worden toch liefdevoller aangepakt dan de milieubewuste zonnepaneeleigenaars.
 • Yvan Lissens

  1 maand geleden
  Jan Van Rompaey: "De staat" is wel elke belastingbetaler, ook diegene die geen stookolie gebruikt. Ik zie dus niet in waarom de staat hiervoor zou moeten opdraaien. wie vervuilt moet betalen en niet verwachten dat iemand anders de rekening wel zal delen.
 • Pat Van Oost

  1 maand geleden
  Begrijp het niet helemaal. Wie heeft die tanks in de grond laten steken en vraagt om die te vullen? Als mijn auto, diesel of olie lekt of te veel roet uitstoot en afgekeurd wordt mag ik dan ook rekenen op een premie om die te herstellen? Alles moet geregeld worden met fondsen en subsidies en dan verwonderd zijn dat de prijzen en onze belastingen de pan uit rijzen...