Sudpresse
Volledig scherm
© Sudpresse

Eigen kind (5) als schild gebruikt

De politie heeft een terreurverdachte neergeschoten aan een tramhalte in Schaarbeek. Zijn vijfjarig dochtertje dat bij hem was, werd gered. De operatie zou verband houden met een aanslag die donderdagavond in Frankrijk verijdeld werd.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Video toont hoe politie kind weghaalt bij neergeschoten verdachte in Schaarbeek
  Video

  Video toont hoe politie kind weghaalt bij neergescho­ten verdachte in Schaarbeek

  De antiterreuractie van de politie in Brussel is sinds 16.00 uur volledig afgelopen. Zowel DOVO als de speciale eenheden van de politie zijn rond dat tijdstip vertrokken en korte tijd nadien heeft de politie de omgeving vrijgegeven. Bij de politieactie is één persoon opgepakt, nadat hij een vrouw zou proberen gijzelen hebben en door de politie in het been werd geschoten. Het gaat niet om Mohamed Abrini zoals enkele media suggereerden, meldt het parket.