William Koninckx houdt kippen, geiten en konijnen. “Ze eten alles”. (photo by Florian Van Eenoo/Photo News)
Volledig scherm
PREMIUM
William Koninckx houdt kippen, geiten en konijnen. “Ze eten alles”. (photo by Florian Van Eenoo/Photo News) © Florian Van Eenoo Photo News

Eierverbod krijgt band tussen Vlaming en zijn kippen niet stuk: “Als ik de ren opendoe, voel ik me als God in Frankrijk”

De Vlaming en zijn kippen, het is een bizar maar standvastig huwelijk dat niet kapot te krijgen is door een fipronilcrisis, ophokplicht of PFOS-schandaal. “Ik ga niet stoppen met hun eieren te eten", zegt burgemeester Bart De Wever die er al jaren houdt. Maar ze geven meer dan alleen een omelet in de pan: “Doe ik de ren open, dan ben ik als God in Frankrijk.” Drie Vlamingen getuigen over hun intense band met hun kippen.

7 reacties

 • An Peeters

  1 maand geleden
  Inderdaad Alfons Detemmerman en nu gaat diezelfde groenen staan roepen ! Hypocrisie ten top
 • Noël Dierickx

  1 maand geleden
  Zelf heb ik geen kippen (omdat ik in de stad woon), maar ik weet 1 ding: vergelijk eens een omelet van eieren van uw eigen kippen met de (zelfs beste) eieren uit de supermarkt, er is een wereld van verschil! Trouwens wie weet of de eieren van de winkel geen enkel schadelijk bestanddeeltje bevat?
 • Guido Verlinden

  1 maand geleden
  Gedaan met gezond te eten,met dank aan de wever.!!!!’
 • Soraja Salluyts

  1 maand geleden
  Verbied dan ook eieren in de winkels he.
 • Vaneylen Pierre

  1 maand geleden
  In Balen mochten ze indertijd , nadat ze al meer dan 50 jaar dit deden, de groenten van hun tuin niet meer gegeten worden. Toch leven de mensen er evenlang als elders.