Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert op archiefbeeld.
Volledig scherm
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert op archiefbeeld. © VTM NIEUWS

Egbert Lachaert riskeert rechtszaak, ondanks parlementaire onschendbaarheid

De Gentse procureur-generaal heeft een brief gestuurd naar de Kamer over Egbert Lachaert. Daaruit blijkt dat de Open Vld-voorzitter, ondanks zijn parlementaire onschendbaarheid, is gedagvaard voor de correctionele rechtbank. Dat schrijft De Tijd vandaag.

 1. Liberale familie wordt 175 jaar, maar valt er iets te vieren? Feest in grandeur, maar achter de schermen soms mineur
  PREMIUM

  Liberale familie wordt 175 jaar, maar valt er iets te vieren? Feest in grandeur, maar achter de schermen soms mineur

  175 kaarsjes mocht de liberale familie dit jaar uitblazen. Voor de toekomst hebben ze één grote ambitie: de socialistische familie van de troon stoten en de grootste worden. Maar dat belooft een helse opdracht te worden, zeker als de Franstalige voorzitter de Vivaldi-regering frontaal blijft aanvallen en zijn Vlaamse evenknie het lot van zijn partij bijna heeft vastgeklikt aan het overleven ervan.
 2. Van Gucht over lagere sterftegraad vierde golf: “Pieken van meer dan 200 overlijdens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccinaties”

  Van Gucht over lagere sterfte­graad vierde golf: “Pieken van meer dan 200 overlij­dens per dag zoals vorig jaar, zien we niet meer dankzij vaccina­ties”

  De daling van de coronacijfers tijdens deze vierde golf lijkt nu echt ingezet, maar het aantal overlijdens stijgt helaas wél nog altijd. Tussen 28 november en 4 december stierven dagelijks gemiddeld 48 mensen aan Covid-19. Nog altijd veel, maar in vergelijking met de eerste twee golven toch veel minder. Met dank aan de vaccinaties: “Gevaccineerden hebben in alle leeftijdsgroepen acht keer minder kans om te overlijden”, zegt viroloog Steven Van Gucht.