Commissievoorzitter Eric Van Rompuy (CD&V) .
Volledig scherm
Commissievoorzitter Eric Van Rompuy (CD&V) . © Photo News

Effectentaks komt stap dichterbij: Kamercommissie geeft groen licht

De Kamercommissie Financiën heeft vandaag de invoering van een heffing op effectenrekeningen in tweede lezing goedgekeurd. De meerderheidspartijen stemden voor, terwijl oppositiepartijen PS, sp.a en Ecolo-Groen zich onthielden en het cdH tegenstemde.

21 reacties

 • Lydie Teblick

  5 jaar geleden
  Mijnheer Eric Van Rompuy Geef mijn geld terug van ARCO ouwe dikke zeveraar Ga op pensioen en graai eerst nog wat gelijk uw broertje !
 • vanaeken jokke

  5 jaar geleden
  CD&V de partij die denkt dat ze eerlijke belastingen ingevoerd hebben.Hoeveel gaat het opbrengen of moet de staat eerst honderd miljoen bijbetalen eer ge tot inzicht komt dat het meer kost dan opbrengt.
 • Herman Cohen

  5 jaar geleden
  De effectentaks zal ,zoals elke taks van NVA aangaande de rijken geen enkel effect hebben. Deze partij heeft zich tot hoofddoel gesteld de middenklasse onderuit te krijgen en slaagt daar wonderwel in mede gezien 30% van hun kiezers niet ziet waar het echt over gaat.
 • leo foulon

  5 jaar geleden
  de volgende zet is ons volledige inkomen aan de staat storten ,en deze stort dan een overlevingsbedrag terug die voor iedereen (behalve de leden van de partij) gelijk is.Tiens ,waar hebben ze dat nog ergens geprobeert
 • Mike Cook

  5 jaar geleden
  De progressieve personenbelasting is dus geen rechtvaardige fiscaliteit?
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. Hoelang zullen de voedselprijzen nog stijgen?
  PREMIUM

  Hoelang zullen de voedsel­prij­zen nog stijgen?

  Hoeveel het leven afgelopen maand in ons land nog duurder werd, maakt statistiekbureau Statbel deze middag bekend. Maar dat we ook in maart meer betaalden voor voeding en drank, staat buiten kijf. Hoe zullen de voedingsprijzen de komende maanden evolueren? Fevia, de sector van de voedingsindustrie, voorspelt dat de stijging nog enkele maanden aanhoudt. “Maar een stabilisatie is naar verwachting wel in zicht”, zegt Fevia-econome Carole Dembour. Wanneer kunnen we dat verwachten?
 3. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.