Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Effect taxshift op kleinste pensioenen: bruto meer, netto minder

Zo'n 128.000 gepensioneerden krijgen dankzij de taxshift een paar honderd euro meer brutopensioen, maar daar blijft netto niks of zelfs mínder van over. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) bereidt een wetsontwerp voor om het probleem op te lossen.

 1. Ondernemersorganisaties eerder positief: "Hervormingstrein opnieuw op de rails"

  Onderne­mers­or­ga­ni­sa­ties eerder positief: "Hervor­mingstrein opnieuw op de rails"

  In het begrotingsakkoord van de federale regering worden op een aantal domeinen "belangrijke stappen voorwaarts gezet die ondernemerschap, investeringen, groei en jobs verder zullen versterken". Dat meldt het Verbond van Belgische Ondernemingen (VBO) vandaag in een eerste reactie. Ook ondernemersorganisaties Unizo en NSZ zien positieve zaken, alsook werkgeversorganisatie Voka en Technologiefederatie Agoria.
 2. Dure ‘primeur’ in Brugse politierechtbank: vijftiger speelt wagen kwijt én krijgt celstraf, omdat hij zonder verplicht alcoholslot rondreed
  Brugge/De Haan

  Dure ‘primeur’ in Brugse politie­recht­bank: vijftiger speelt wagen kwijt én krijgt celstraf, omdat hij zonder verplicht alcohol­slot rondreed

  Voor het eerst heeft een beklaagde zich in de Brugse politierechtbank moeten verantwoorden, omdat hij rondreed zonder alcoholslot. Nochtans was de man verplicht om dat in zijn wagen te installeren na een eerdere veroordeling. Hij speelde prompt zijn Mazda kwijt én kreeg een celstraf. “Ga een ander voor de zot houden”, sprak politierechter Peter Vandamme.