Beeld ter illustratie: een ongeval met een motorrijder op de E19.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: een ongeval met een motorrijder op de E19. © David Legreve

Eerste zes maanden waren catastrofe op onze wegen, maar zomermaanden waren iets minder dodelijk

In de eerste negen maanden van dit jaar zijn er 372 verkeersdoden gevallen in het Belgische verkeer. Dat zijn er 17 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. “Deze stijging is vooral te wijten aan de eerste zes maanden die een ware catastrofe waren op onze wegen”, zegt verkeersveiligheidsinstituut Vias. “De zomermaanden waren dit jaar dan weer iets minder dodelijk dan vorig jaar (-3 procent)”. Specifiek voor Vlaanderen valt op dat de balans vooral voor motorrijders negatief is. Een andere zorgwekkende tendens is dat bij ongevallen met jonge bestuurders opnieuw veel meer doden zijn gevallen: van 37 naar 63 doden.

9 reacties

 • alain debels

  3 jaar geleden
  Het rijbewijs nog moeilijker en duurder maken Weyts ?
 • ronny cuypers

  3 jaar geleden
  Veel mensen zijn dan ook regeltjes-moe. Iedere dag komt er wel weer iets bij dat niet mag of verplicht anders moet. Op een bepaald moment krijg je dan een reactie van je kan allemaal de pot op.
 • Peter Janssen

  3 jaar geleden
  Dan moeten we vooral meer elektrische auto's van 3 ton op de baan laten. Komt goed
 • Coen Geurts

  3 jaar geleden
  En het zal er niet op verbeteren, de wagens worden alsmaar sneller; meer pk's (vooral elektrisch), meer auto's op de baan (want er zijn gewoon meer mensen op de wereld). We werwennen onze jeugd met zulke snelle wagens zonder dat ze enige ervaring hebben, en de rest heeft geen discipline op de weg: te snel, ikke en de rest kan stikken, gsm, gps, tablet….
 • walter destrycker

  3 jaar geleden
  90% te wijten aan niet respecteren of niet kennen van verkeersregels!!!!!!!!!!
 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.