Eerste reactie Bart De Pauw na veroordeling tot zes maanden met uitstel: “Heel teleurgesteld over vonnis”

De correctionele rechtbank van Mechelen heeft televisiemaker Bart De Pauw schuldig bevonden aan belaging van vijf vrouwen en overlast door middel van elektronische communicatiemiddelen ten aanzien van één vrouw. Hij stuurde ongepaste sms-berichten naar verschillende vrouwen waarmee hij samenwerkte en beging daardoor een misdrijf. Hij krijgt een straf van zes maanden met uitstel. In een eerste reactie zegt De Pauw dat hij “heel teleurgesteld” is over de uitspraak. 

16 reacties

 • Ricky Rivalis

  1 jaar geleden
  Zijn gedrag was zeker grensoverschrijdend, daar kunnen we het met zijn allen toch over eens zijn. De vraag is of dit 6 maanden voorwaardelijk waard is, zeker aangezien dit de eerste keer is dat hij voor de correctionele rechtbank verschijnt. Ik denk dat er veel inbrekers en overvallers met minder zijn vanaf gekomen.
 • Jean West

  1 jaar geleden
  Een signaal zowel voor mannen die dit doen maar ook voor de vrouwen. Geen jaren wachten om aangifte te doen.
 • Benoni Vanstaen

  1 jaar geleden
  Het gaat hier niet over complimenten geven. Maar sommigen vinden dat dit allemaal zomaar kan. Nee hij ging te ver, heeft ook een bepaalde vorm van spijt getoond, en toch beweren sommigen nog altijd dat hij onschuldig is. En oude vergrijpen verjaren die dan, of moet men die stilzwijgend begraven.
 • Karel Dierckx

  1 jaar geleden
  Er zullen nu geen complimentjes meer gegeven worden? Is dat nu echt de conclusie? Ik denk dat er nog wel een duidelijk verschil is tussen een paar flirterige complimenten en een barrage aan schunnige smsjes.
 • Juan Van Ranst

  1 jaar geleden
  1 ding weet ik,de slinger is volledig door geslagen naar de andere zijde,welke man durft nog een complimentje te geven zonder het risico om vervolgd te worden.
 1. Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”
  Play

  Mohamed Abrini: “Als transport blijft gebeuren met satanische muziek en blinddoek beantwoord ik geen vragen meer”

  Op de eerste dag van het proces rond de aanslagen van 22 maart 2016 in Zaventem en Maalbeek heeft Mohamed Abrini van zich doen spreken. De zogenaamde ‘man met het hoedje’ klaagde de manier aan waarop hij getransporteerd werd en verhief daarbij zijn stem. “Ik word naar hier gebracht met luide, satanische muziek en een blinddoek. We worden niet gerespecteerd. Als we op die manier behandeld blijven worden, beantwoord ik geen vragen meer van de voorzitter of van de jury.” Jonathan De Taye, advocaat van een andere beschuldigde, kondigde aan dat hij morgen zou vragen om het proces hierom te schorsen.