ANP
Volledig scherm
© ANP

Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen

Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn.

22 reacties

 • Stanny Bruyninckx

  10 maanden geleden
  Als de vaccinaties hun nut bewijzen waarom duurt het dan weer zolang voor we de derde prik krijgen
 • sven phlips

  10 maanden geleden
  Ze zouden misschien de vaccinatie kunnen opstarten voor de kinderen, hadden ze enkele weken geleden niet gemeld dat er daarvoor goedkeur was?
 • Wim Husson

  10 maanden geleden
  Dus 8% van de Vlaamse volwassenen bevolking zorg voor zo veel besmetting en ziekenhuis opnames,stop nu eens met de mensen van alles wijs te maken, eerst was 70% genoeg en nu zitten we aan 92% net zo met kinderen eerst zijn ze niet zo vatbaar en nu sluiten ze lagere scholen voor een paar besmetting . Denk dat het nu wel duidelijk is dat je zo die 8% niet gaat overtuigen om een vaccin te nemen,dan zou ik er eens over nadenken om eerlijk te zijn misschien helpt het, dat is mijn bescheiden mening
 • Geert Landsman

  10 maanden geleden
  Hoeveel mensen hebben een 2e maal corona gehad? Want wij worden telkens vergeten en hebben geen vaccin nodig. Wanneer stoppen ze eens met ons onder druk te zetten terwijl we immuun zijn. Nooit antwoorden op onze vragen.
 • Bart Diricx

  10 maanden geleden
  Gevaccineerd of niet het virus gaat echt niet verdwijnen bij 100%vaccinatie.
 1. Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeeltelijk ingestort
  Play
  Antwerpen

  Kasteel Boekenberg volledig vernield na zware dakbrand: gebouw ook gedeelte­lijk ingestort

  De Antwerpse brandweer moest zich vrijdagnamiddag met man en macht naar een grote kasteelbrand reppen in het Boekenbergpark in het Antwerpse district Deurne. Om een nog onbekende reden was daar brand ontstaan in het kasteel dat momenteel verbouwd wordt tot een cohousingproject. Rond 18 uur was de brand grotendeels onder controle, maar de schade in het pand is immens. Ook de volledige dakconstructie is ingestort.
 2. ‘Regenbooggemeente’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”
  Oostende

  ‘Regenboog­ge­meen­te’ Oostende weigert homokoppel te erkennen als vaders van 4-jarige Rocco: “Eén van ons moet onze zoon adopteren: dit is te gek voor woorden”

  Uitgerekend op de dag van de Antwerp Pride gaat een oproep van Stefan Westerlinck (44) en zijn partner Kevin (39) viraal: het koppel uit Oostende kreeg het nieuws dat één van hen hun zoon Rocco moet adopteren. Ze raken immers niet allebei erkend als vader van de jongen van vier die via draagmoederschap in Amerika werd geboren. “Het is frustrerend dat net een ‘regenbooggemeente’ als Oostende hier geen voortrekkersrol in speelt”, zeggen ze.