ANP
Volledig scherm
© ANP

Eerste officiële rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet (behalve bij 65-plussers) en in ziekenhuis opgenomen

Het blijken vooral niet-gevaccineerde mensen te zijn die nu nog besmet raken met het coronavirus en opgenomen worden in het ziekenhuis. Dat heeft coronacommissaris Pedro Facon gezegd bij de bekendmaking van een eerste rapport over de vaccinatiestatus van coronapatiënten. Enige uitzondering is te zien bij de 65-plussers. In deze groep raken meer gevaccineerde mensen besmet dan niet-gevaccineerde. Maar dat zou op zich niet vreemd zijn.

22 reacties

 • Stanny Bruyninckx

  2 maanden geleden
  Als de vaccinaties hun nut bewijzen waarom duurt het dan weer zolang voor we de derde prik krijgen
 • sven phlips

  2 maanden geleden
  Ze zouden misschien de vaccinatie kunnen opstarten voor de kinderen, hadden ze enkele weken geleden niet gemeld dat er daarvoor goedkeur was?
 • Wim Husson

  2 maanden geleden
  Dus 8% van de Vlaamse volwassenen bevolking zorg voor zo veel besmetting en ziekenhuis opnames,stop nu eens met de mensen van alles wijs te maken, eerst was 70% genoeg en nu zitten we aan 92% net zo met kinderen eerst zijn ze niet zo vatbaar en nu sluiten ze lagere scholen voor een paar besmetting . Denk dat het nu wel duidelijk is dat je zo die 8% niet gaat overtuigen om een vaccin te nemen,dan zou ik er eens over nadenken om eerlijk te zijn misschien helpt het, dat is mijn bescheiden mening
 • Geert Landsman

  2 maanden geleden
  Hoeveel mensen hebben een 2e maal corona gehad? Want wij worden telkens vergeten en hebben geen vaccin nodig. Wanneer stoppen ze eens met ons onder druk te zetten terwijl we immuun zijn. Nooit antwoorden op onze vragen.
 • Bart Diricx

  2 maanden geleden
  Gevaccineerd of niet het virus gaat echt niet verdwijnen bij 100%vaccinatie.
 1. Geen onthaal voor vijftiental niet-begeleide minderjarigen in Klein Kasteeltje: “Onaanvaardbare situatie”
  8

  Geen onthaal voor vijftien­tal niet-begeleide minderjari­gen in Klein Kasteeltje: “Onaan­vaard­ba­re situatie”

  Een dertigtal niet-begeleide minderjarigen wacht woensdagochtend voor de deuren van het Klein Kasteeltje, het aanmeldcentrum van Fedasil voor verzoekers om internationale bescherming. “Ik heb uitdrukkelijk gevraagd aan Fedasil alle minderjarigen die zich melden op te vangen. Dat minderjarigen niet opgevangen worden aanvaard ik niet. Ik zal er op toezien dat dit gerespecteerd wordt”, reageert staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi.
 2. Klanten Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leverancier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoopste prijs op de markt”
  Play

  Klanten Vlaamse Energiele­ve­ran­cier zoeken best zo snel mogelijk nieuwe leveran­cier: “Noodtarief tot drie keer duurder dan goedkoop­ste prijs op de markt”

  Gedupeerde klanten van de inmiddels failliet verklaarde Vlaamse Energieleverancier zoeken best zo snel mogelijk een nieuwe energieleverancier. Dat zegt netbeheerder Fluvius, die als noodleverancier optreedt en de gedupeerde klanten maximaal 60 dagen -en tegen het hoogste tarief- van stroom en aardgas voorziet. Klanten van de Vlaamse energieleverancier worden bovendien aangeraden zo snel mogelijk hun domiciliëring aan het failliete bedrijf stop te zetten.
 1. ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoorten in Genk tegen mondmaskerplicht: “Kinderen waren bang en huilden”
  PREMIUM
  Genk

  ‘Onbekenden’ blokkeren schoolpoor­ten in Genk tegen mondmasker­plicht: “Kinderen waren bang en huilden”

  De mondmaskerplicht op school voor kinderen vanaf zes jaar blijft op heel wat kritiek stuiten. Zo ook aan de Freinetschool On The Move in Genk. Daar hadden woensdagochtend enkele misnoegde ‘onbekenden’ de poort vastgemaakt met kettingen en hangsloten.“Onbegrijpelijk dat we als school zo worden aangepakt”, zucht directeur Carmen Janssen, die klacht indient bij de politie. Bij een tweede school in de buurt gebeurde hetzelfde.