BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Eerste coronavaccin in Vlaanderen toegediend bij Jos Hermans (96): “Iedereen moet zich nu laten vaccineren, dan kunnen onze kinderen snel op bezoek komen”

In het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands is de eerste persoon in Vlaanderen ingeënt met een coronavaccin. De 96-jarige Jos Hermans, de oudste bewoner van het woonzorgcentrum, kreeg er om 11 uur het vaccin van Pfizer en BioNTech toegediend. “Ik voel me plots dertig jaar jonger”, klonk het nadien.

8 reacties

 • Alex Gorris

  1 jaar geleden
  En de kinderen die hun ouders thuis opvangen zodat ze niet naar een woonzorgcentrum moeten om zo lang mogelijk thuis te laten in hun omgeving wat de regeringen ondersteunde en promoten en nu in de steek laten omdat ze niet in rust en verzorgingstehuis zitten
 • William Willems

  1 jaar geleden
  En nu maanden wachten tot de volgende vaccinatie. (voor de rest van de bevolking bedoel ik) schat dat we rond 2025 rond zijn .
 • patick baeck

  1 jaar geleden
  Nu nog de actieve bevolking....dan kunnen wij veilig gaan werken.!
 • Guido van driel

  1 jaar geleden
  Wat die Beke daar doet is mij een zeer groot vraagteken.
 • Neorej Verbruggen

  1 jaar geleden
  Profciat Jos. Je bent een voorbeeld voor alle Vlamingen. Zeker wat je bergtrein betreft. Ik wens je nog veel gezonde jaren.
 1. Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”
  Oostkamp/Sint-Michiels

  Buurt doet wanhopige oproep voor vermiste... gans Charles: “Mijn zoontje begon te huilen toen hij het nieuws vernam”

  “Normaal staat Charles ons altijd op te wachten, maar nu is het hier enorm stil.” De buurtbewoners van de visvijver langs de Sint-Michielsestraat, op de grens van Sint-Michiels en Oostkamp, hebben een opvallend opsporingsbericht verspreid. De tamme gans die al 25 jaar in hun buurt leeft, blijkt plots verdwenen. “Iemand moet hem meegenomen hebben, maar wie?”, zegt Riwke Dupont.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.