BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Eerste coronavaccin in Vlaanderen toegediend bij Jos Hermans (96): “Iedereen moet zich nu laten vaccineren, dan kunnen onze kinderen snel op bezoek komen”

In het woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands is de eerste persoon in Vlaanderen ingeënt met een coronavaccin. De 96-jarige Jos Hermans, de oudste bewoner van het woonzorgcentrum, kreeg er om 11 uur het vaccin van Pfizer en BioNTech toegediend. “Ik voel me plots dertig jaar jonger”, klonk het nadien.

8 reacties

 • Alex Gorris

  2 jaar geleden
  En de kinderen die hun ouders thuis opvangen zodat ze niet naar een woonzorgcentrum moeten om zo lang mogelijk thuis te laten in hun omgeving wat de regeringen ondersteunde en promoten en nu in de steek laten omdat ze niet in rust en verzorgingstehuis zitten
 • William Willems

  2 jaar geleden
  En nu maanden wachten tot de volgende vaccinatie. (voor de rest van de bevolking bedoel ik) schat dat we rond 2025 rond zijn .
 • patick baeck

  2 jaar geleden
  Nu nog de actieve bevolking....dan kunnen wij veilig gaan werken.!
 • Guido van driel

  2 jaar geleden
  Wat die Beke daar doet is mij een zeer groot vraagteken.
 • Neorej Verbruggen

  2 jaar geleden
  Profciat Jos. Je bent een voorbeeld voor alle Vlamingen. Zeker wat je bergtrein betreft. Ik wens je nog veel gezonde jaren.
 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 1. Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoedelijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluitsel brengen
  Brussel/deurne

  Verminkte lichaam in kelder in Deurne vermoede­lijk van 52-jarige vrouw uit Barcelona: DNA-staal moet uitsluit­sel brengen

  De menselijke resten die afgelopen vrijdag werden aangetroffen in een koffer in de kelder van een appartementsgebouw in Deurne behoren mogelijk toe aan een 52-jarige vrouw van Aziatische afkomst uit Barcelona. Dat schrijft de Spaanse nieuwssite Barna Diario. Het Antwerps parket kan dat evenwel nog niet bevestigen. Een zus van de dame is nu naar ons land afgereisd om een DNA-staal af te geven. Het is nu wachten op het resultaat van dat onderzoek.
 2. Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen
  Zemst

  Fiets van vermiste vrouw (25) gevonden bij sluis in Zemst, speurders lassen pauze in van drie dagen

  Aan de sluis op de Zenne in Zemst is deze voormiddag de fiets gevonden van de 25-jarige vrouw uit Eppegem die in de nacht van zaterdag op zondag in de rivier is gevallen. De fiets lag op een twintigtal meter van de sluis en werd herkend door de familie van het slachtoffer. Er is deze middag ook een duiker het water ingegaan, maar de zoektocht bij de eerste perimeter lijkt niets op te leveren. Ondertussen is de zoekactie weer stopgezet. Die zou pas binnen drie dagen hervat worden.