Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © iStock

Eerste 'babytheek' opent deuren in ons land

BinnenlandIn het Brusselse Elsene is vandaag de allereerste ‘babytheek’ van ons land geopend. Dat is een bibliotheek waar je babyspullen kan uitlenen, zoals borstvoedingskussens of badjes. Wie een jaarabonnement koopt, kan die babyspullen een maand lang uitlenen.

0 reacties

 1. We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?
  Play

  We krijgen een ‘frisse’, atypische hittegolf: hoe komt dat?

  Ons land krijgt deze week te maken met de eerste hittegolf van de zomer, of toch als de weersvoorspellingen blijven kloppen. Vanaf vandaag zullen er temperaturen boven de 30 graden worden gemeten, terwijl het kwik vrijdag en in het weekend oploopt tot 34 à 35 graden. Volgens onze weerman Frank Duboccage trekt er deze keer echter een ‘frisse’ hittegolf over België. “En dat is atypisch voor onze streken”, klinkt het.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.