Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Eerste 80.000 vaccins van AstraZeneca worden eind volgende week geleverd aan ons land

De eerste coronavaccins van AstraZeneca arriveren op zondag 7 februari in ons land. Dat zegt Xavier De Cuyper, topman van het federale geneesmiddelenagentschap FAGG. Het gaat om ongeveer 80.000 dosissen.

25 reacties

 • simonne goderie

  4 maanden geleden
  We gaan overschotten aan de slechtswerkende vaccins overhouden ,want andere landen willen op termijn die brol ook niet zien ,met alle gevolgen dat er van het ene teveel en van het goed te weinig gaan zijn,dat staat nu al in de sterren geschreven.
 • FRANÇOIS GORIS

  4 maanden geleden
  Ik vraag mij eigenlijk af of wij van tevoren kunnen te weten komen met welk vaccin wij zullen ingespoten worden want ben ook 65+ en wil maar alleen met het goede ingespoten worden
 • jean witse

  4 maanden geleden
  Als Duitsland Astra Zeneca niet toedient aan 65 plussers en Belgie wel , wordt in Belgie het hele kot afgebroken . En ik bedoel letterlijk. Niets zal nog blijven rechtstaan in Belgie.
 • gina duribreux

  4 maanden geleden
  niet voor 65plus punt zijn moeten 90% bescherm zijn geen uitzonderingen vele willen betalen voor beste beste mag niet voorbehouden zijn voor de bevoorrechte alles komt toch uit politiek en zeker dictators denken maar aan hun zelf
 • guy raeymakers

  4 maanden geleden
  Nee dank u ben risicopatient en hoef de astra zenica niet ik wil moderna pf phizer zal er desnoods wel voor betalen.
 1. Coronacertificaat in België vanaf woensdag beschikbaar (en toch zal je als gevaccineerde nog in quarantaine moeten bij terugkeer)

  Coronacer­ti­fi­caat in België vanaf woensdag beschik­baar (en toch zal je als gevacci­neer­de nog in quarantai­ne moeten bij terugkeer)

  Volgende week woensdag zal het Europese coronacertificaat in België beschikbaar zijn. Dat bevestigt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) aan VTM NIEUWS. Wie volledig gevaccineerd is tegen het coronavirus, al besmet is geweest of recent een negatieve PCR-test aflegde, krijgt daarin zijn status te zien. Het certificaat zal tot 1 juli wellicht wel niet overal bruikbaar zijn, en bizar genoeg zal het zelfs in eigen land voorlopig nog niet gelden.