Een initiatiebeeld van hoe de nieuwe woonbuurt met splitkoop-appartementen er in Puurs zal uitzien
Volledig scherm
PREMIUM
Een initiatiebeeld van hoe de nieuwe woonbuurt met splitkoop-appartementen er in Puurs zal uitzien © Van Roey Vastgoed

Eerst de stenen kopen, pas jaren later ook de bouwgrond eronder: wat is splitskoop precies? En wanneer is het ook interessant?

Eerst de bakstenen kopen, pas jaren later de grond waarop die staan. Dat is eenvoudig gezegd het nieuwe koopconcept splitsaankoop. De formule moet het ook voor wie anders achter het net vist mogelijk maken een lening voor een eigen nieuwbouwwoning af te sluiten. Voor wie is een splitsaankoop interessant? En ben je uiteindelijk niet veel meer geld kwijt?

31 reacties

 • Jolien De Keyser

  4 maanden geleden
  Binnen de zeven jaar ben je verplicht om de grond te kopen. Als je het bedrag niet kan ophoesten koopt de projectontwikkelaar je huis terug voor het aangekochte bedrag. Hoe zot kan je zijn om daar in te trappen.
 • Johny vanderlinden

  4 maanden geleden
  En wie word er beter van?
 • Glenn Bellen

  5 maanden geleden
  En die grond wordt maar duurder en duurder
 • Sabine De Roover

  5 maanden geleden
  Twijfel er sterk aan of de banken hiermee akkoord gaan gaan.
 • Luc Verbeek

  5 maanden geleden
  Begin maar eens te procederen wanneer de huidige grondeigenaar deze verkoopt aan een andere(n) Ook bij ver-erving ed van die firma .Gouden tips : 1)een notaris kan /zal je normaal gezien het echte kostenplaatje tonen . Gra-tis en cadeau's bestaan in de bedrijfswereld niet dus allertheid is zeker aan-geraden .2) Een gespecialiseerde advokaat raadplegen , zelfs tegen vergoe-ding kan je veel miserie besparen en je koopt er je gemoedsrust en gezond-heid mee .
 1. ASSISEN. Partner van eerste slachtoffer Du Lion werd jarenlang ten onrechte verdacht: “Zelfs de klanten in mijn café dachten dat ik Ariane vermoord had”
  PREMIUM

  ASSISEN. Partner van eerste slachtof­fer Du Lion werd jarenlang ten onrechte verdacht: “Zelfs de klanten in mijn café dachten dat ik Ariane vermoord had”

  Omdat glazenwasser Stephaan Du Lion zo lang uit beeld bleef, kwamen andere mannen als mogelijke dader in het vizier van gerecht en de nabestaanden van zijn slachtoffers. Ex-cafébaas Joël T. was één van hen. Hoe overleefde de laatste partner van Ariane Mazijn het verlies van zijn grote liefde én de verdachtmakingen?