Een beeld van Caroline Pauwels van juni 2021.
Volledig scherm
PREMIUM
Een beeld van Caroline Pauwels van juni 2021. © Caroline Pauwels

Eerbetoon aan VUB-ererector Caroline Pauwels (1964 - 2022) door collega Herman Van Goethem: “Zij was de eeuwige optimist”

“In haar spreken weerklonk altijd een lach.” Dat zegt Herman Van Goethem (64), rector van de Universiteit Antwerpen, over zijn dierbare VUB-collega Caroline Pauwels, die vrijdag op 58-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van maag- en slokdarmkanker. “Ze maakte mensen goedgezind, in wat voor een moeilijke situatie ze zelf ook zat. Zij was de eeuwige optimist.”

5 reacties

 • Irène Tempels

  2 maanden geleden
  Haar uitstraling laat je niet los,zo een warme lieve dame. Wat zal ze gemist worden.
 • Lieve Van den Berghe

  2 maanden geleden
  Veel sterkte aan de familie
 • Johan Goris

  2 maanden geleden
  Er zijn mensen die er echt uitspringen en zij was zeker hier een voorbeeld van. En dus ook een voorbeeld voor ons.
 • JOSE PETROONS

  2 maanden geleden
  Enorme bewondering voor deze uitzonderlijke persoonlijkheid. Een goed voorbeeld voor de hele samenleving ... bedankt.
 • carine mewis

  2 maanden geleden
  Heel veel sterke aan de familie van mevr Pauwels
 1. België zet richtlijn over plasticverbod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

  België zet richtlijn over plasticver­bod niet tijdig om en riskeert procedure voor EU-Hof

  De Europese Commissie heeft de volgende fase ingeluid van haar inbreukprocedure tegen België omdat ons land de richtlijn over een verbod op plastic voor eenmalig gebruik nog steeds niet heeft omgezet. Als België in gebreke blijft, dreigt een procedure voor het Europees Hof van Justitie in Luxemburg. Op het kabinet van federaal minister van Klimaat en Leefmilieu Zakia Khattabi (Ecolo) klinkt het dat België de richtlijn inhoudelijk wel heeft omgezet, maar dat de notificatie daarvan aan de Commissie wat vertraging heeft opgelopen.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: “We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me”
  Play
  34

  INTERVIEW. Minister Vincent Van Quickenbor­ne vanuit zijn safehouse: “We zijn in een nieuwe situatie aanbeland: dit is narcoterro­ris­me”

  “Het is naïef van die gangsters om te denken dat ze ons met bedreigingen klein zullen krijgen. België zal nooit een narcostaat worden. Wij geven de strijd nooit op.” Justitieminister Vincent Van Quickenborne (Open Vld) is nog moedig en strijdvaardig, op dag vijf in het safehouse. Maar ongeschonden zal hij er niet uitkomen, beseft hij al: “Zolang ik minister ben, zal ik wellicht niet meer alleen naar de bakker kunnen.”