Bij Tele-Onthaal gaat nu al meer dan 20% van de oproepen over eenzaamheid. Dat is evenveel als tijdens de lockdown, en de cijfers zullen met de verstrengde maatregelen zeker nog stijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Tele-Onthaal gaat nu al meer dan 20% van de oproepen over eenzaamheid. Dat is evenveel als tijdens de lockdown, en de cijfers zullen met de verstrengde maatregelen zeker nog stijgen. © Shutterstock

Eenzaamheid gaat even snel rond als virus: “Dat corona mij maar komt halen, ik heb toch niemand”

We gaan mekaar minder mogen vastpakken, maar laten elkaar niet los. Dat vaste voornemen van de regering zal nodig zijn, want de eenzaamheid woekert. "We horen nu al zo vaak zeggen: 'Niemand kiest mij als contact. Ik tel niet meer mee.' Het wordt nog moeilijk straks na het langdurige isolement om al die mensen terug te halen."

19 reacties

 • Desire Hamelers

  2 jaar geleden
  Begrijpelijk.. Als ik alleen zou achterblijven opgesloten in mijn kot... Ik weet het niet ik denk dat ik ik suïcidaal wordt.
 • kris deka

  2 jaar geleden
  In coronatijden verlof hebben is ook een saai iets, de eenzaamheid is iets waar ik schrik om heb als ik alleen mijn pensioen zou moeten doorbrengen .
 • oswald billiet

  2 jaar geleden
  In deze coronatijden heb ik geen medelijden met die eenzamen. Zij schatten de gevaren niet in. en zijn wel wat zelfzuchtig. Vandaag zitten vele duizenden in gedwongen eenzaamheid en zij weten waarom. Het is de besmetting of gezond blijven. Die eenzaamheid is iets wat in het hoofd speelt. Er is eigenlijk geen eenzaamheid zolang je maar mensen, dieren, vogels, vallende bladeren etc. kunt zien en te weten dat je daar bij ook behoort.
 • Patrick Loehmans

  2 jaar geleden
  Luister, ik ben alleenstaande invalide, heb geen thuiszorg, niemand, zie geen familie, heb geen vrienden en een partner dus ook niet. Maar ik zaag zo niet. Het is een oorlog tegen iets onzichtbaar. Als er mij iets naar beneden kan halen dan is het alle negatieve  geweeklaag en gezaag. Is het leven mooi ? Neen dat is het voor mij dus nooit geweest en zo oneerlijk als de pest, bijzonder hard, maar ik heb nooit geklaagd. Ik vecht, ik gaf nooit op.
 • Sabrina Uyttersprot

  2 jaar geleden
  inderdaad begrijp je heel goed kan dit geen 2de maal meer aan het enige wat ik had was eens een koffietje te gaan drinken en als je eens iets zegt krijg je als antwoord er zijn er zoveel wat doe je dan zwijgen  en nog wat meer in je zelf kruipen soms wou ik ook dat het hier en nu stopt