Het UZ Gasthuisberg.
Volledig scherm
Het UZ Gasthuisberg. © Vertommen

Eenpersoonskamer? Dan opereert de prof. Anders een assistent

Wie in het UZ Leuven voor een (dure) eenpersoonkamer kiest, krijgt de garantie dat de operatie wordt uitgevoerd door de prof. Als je voor een (goedkopere) meerpersoonskamer opteert, bestaat de kans dat een assistent in opleiding het scalpel hanteert. Kan niet, zegt minister De Block.

338 reacties

 • carina moors

  3 jaar geleden
  Voor degenen die "denken" dat ze door de prof geopereerd werden.vraag je betalend operatieverslag op..surprise.overkwam mij ook.1jaar lang vertelde niemand dit tegen mij.niet de prof.niet de assistent...
 • Kristel De Vogelaere

  3 jaar geleden
  Mijn Patienten krijgen dezelfde behandeling, zorgen en service, door mij persoonlijk, of ze nu op een éénpersoonskamer of tweepersoonskamer liggen. En daar ben ik, als arts en chirurg fier op. Prof dr De Vogelaere Kristel
 • Carla Van Geel

  3 jaar geleden
  Assistenten moeten leren opereren zie ergens een professor en dat is juist maar als het om mensenlevens of leed gaat moet dat wel gebeuren in bijzijn van een ervaren chirurg. Hoe lang een assistent de begeleiding nodig heeft hangt af van de resultaten op lange termijn, op de opgedane ervaring enz...
 • Patrick Kelchtermans

  3 jaar geleden
  Wie meer betaalt, moet meer krijgen, akkoord wanneer het gaat over luxegoederen. Wie veel geld heeft, koopt een porsche, wie dat niet kan betalen, koopt een nissan. Prima. Maar we dragen allemaal ons -evenredige- steentje bij aan de sociale zekerheid. En dan is een verschillende kwaliteit in gezondheidszorg onaanvaardbaar. Net zoals gunstige vonnissen kunnen kopen in de rechtbank. Er bestaat geen enkele zinnige uitleg om dat te verantwoorden.
 • Johanna Ruiter

  3 jaar geleden
  Men moet zich niet al te druk maken hierover, een assistent heeft vaak meer ervaring doordat hij dagelijks opereert. Als iemand een prof is komt dat omdat hij veel wetenschappelijk onderzoek heeft gepubliceerd en daardoor dus veel minder op de operatiekamer staat. Geef mij maar een assistent, die snijden elke dag, de prof af en toe.
 1. HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfeesten enkel mogelijk te maken met cateraar?
  114

  HET DEBAT. Hebt u begrip voor de keuze om grote tuinfees­ten enkel mogelijk te maken met cateraar?

  Tijdens het vorige Overlegcomité werden de regels voor evenementen in de buitenlucht versoepeld, maar privé-bijeenkomsten buiten blijven beperkt tot 10 personen. Die beperking geldt ook voor tuinfeesten deze zomer, tenzij die worden georganiseerd met een professionele cateraar. Dat zei Vlaams minister-president Jan Jambon aan ATV. Wat denk jij? Heb jij begrip voor de beslissing om een tuinfeest met meer dan tien mensen enkel mogelijk te maken met een cateraar erbij? Vanavond bundelen we de boeiendste reacties in een nieuw stuk. Lees hieronder alvast wat onze experts en enkele politici ervan vinden.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm