Wasps in glass of beer
Volledig scherm
Wasps in glass of beer © Getty

Een wesp doden doe je beter niet, met dit simpel trucje hou je ze wel op afstand

Door het warme en droge weer zijn er deze zomer uitzonderlijk veel wespen in ons land. Toch denk je beter eens goed na vooraleer je de irritante beestjes uitroeit, want de wesp is een nuttig wezen. In plaats van wespen te doden, hou je ze dus beter gewoon op afstand. Daarbij is een simpel middeltje heel efficiënt: water. 

50 reacties

 • albert de neve

  3 jaar geleden
  Gaston Batsleer, U moet er ook een bril bij hangen voor de wespen die niet goed zien. groetjes
 • Gaston Batsleer

  3 jaar geleden
  Ik heb in tuin wegwijzers gezet die de weg wijzen naar de tuin van mijn buurman. Ze werken niet voor mollen (zijn blind) hoewel verkoper zei van wel. Dan maar proberen met wespen.
 • William Masson

  3 jaar geleden
  Ter info voor al die natuur experten hier wespen zijn omnivoor en hebben de insecten nodig voor de eiwitten erin en voeden de larven die op hun beurt een zoete substantie braken die de werkers dan eten . Eind van de zomer komt er druk op de populatie om diverse gevolgen en worden ze agressiever .
 • Jean-Pierre Vercruysse

  3 jaar geleden
  Heb een specifieke val gekocht, werkt goed. Je moet het vloeibaar product erin doen. Dit laatste trekt enkel specifiek wespen aan. Ze kruipen erin maar kunnen er niet meer uit en de vloeistof doet zeer snel het nodige. Als er verschillende in zijn de volgende dag opendoen en ze eruit halen met bv een lepeltje en ze in de vuilbak gooien.
 • Mathieu Marcel

  3 jaar geleden
  Ha, ik laat ze eerst in het glas kruipen,want dat wil ze eh, van mijn pintje drinken;; dan even een plaatje opleggen, ze wordt woest en na 3 minuten haal het plaatje er terug af het potje of glas bier, en tegen een razende snelheid gaat ze wegvliegen ver van deze slechte ervaring,!! Klopt ook hoor en ze blijft leven en dus minder strontvliegen en muggen! Top! Mathieu
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”