SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek
Volledig scherm
PREMIUM
SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek © De redactie

Een van vermoedelijke daders moord op Silvio Aquino opgepakt in Spanje: geplande assisenproces ‘last minute’ uitgesteld

Het assisenproces van Silvio Aquino (°1974), de jongste van negen van de Maasmechelse Aquino familie die op 27 augustus 2015 met zeven kogels in het hoofd en de borst werd doodgeschoten aan de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek, zou op 24 september van start gaan voor het hof van assisen in Tongeren. Maar omdat een van de voortvluchtige Bosnische beschuldigden Dragisa H. (42) vannacht is opgepakt in Spanje, wordt het proces nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Dat is nodig zodat hij kan uitgeleverd en verhoord worden ,” benadrukte voorzitter Jo Daenen. Medebeschuldigde Sandro H., die als enige aanwezig was op de inleidingszitting, stak goedkeurend de duim in de lucht. “Ik begrijp het”, knikte hij. 

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Vrees voor aanslag op brein achter Aquino-moord: hele rechtbank hermetisch afgesloten tijdens proces dat eind september start
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Vrees voor aanslag op brein achter Aqui­no-moord: hele rechtbank hermetisch afgesloten tijdens proces dat eind september start

  Op 24 september start het assisenproces van Maasmechelaar Martino Trotta. Volgens het parket is hij het brein achter de moord op Silvio Aquino. De veiligheidsmaatregelen zijn niet van de minste en het volledige rechtbankencomplex in Tongeren wordt er voor ontruimd. Aquino werd in 2015 klem gereden door een wagen en doodgeschoten in Oudsbergen.