SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek
Volledig scherm
PREMIUM
SIlvio Aquino werd op 27 augustus 2015 klemgereden en doodgeschoten in Opglabbeek © De redactie

Een van vermoedelijke daders moord op Silvio Aquino opgepakt in Spanje: geplande assisenproces ‘last minute’ uitgesteld

Het assisenproces van Silvio Aquino (°1974), de jongste van negen van de Maasmechelse Aquino familie die op 27 augustus 2015 met zeven kogels in het hoofd en de borst werd doodgeschoten aan de Sint-Hubertuslaan in Opglabbeek, zou op 24 september van start gaan voor het hof van assisen in Tongeren. Maar omdat een van de voortvluchtige Bosnische beschuldigden Dragisa H. (42) vannacht is opgepakt in Spanje, wordt het proces nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Dat is nodig zodat hij kan uitgeleverd en verhoord worden ,” benadrukte voorzitter Jo Daenen. Medebeschuldigde Sandro H., die als enige aanwezig was op de inleidingszitting, stak goedkeurend de duim in de lucht. “Ik begrijp het”, knikte hij. 

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Vrees voor aanslag op brein achter Aquino-moord: hele rechtbank hermetisch afgesloten tijdens proces dat eind september start
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Vrees voor aanslag op brein achter Aqui­no-moord: hele rechtbank hermetisch afgesloten tijdens proces dat eind september start

  Op 24 september start het assisenproces van Maasmechelaar Martino Trotta. Volgens het parket is hij het brein achter de moord op Silvio Aquino. De veiligheidsmaatregelen zijn niet van de minste en het volledige rechtbankencomplex in Tongeren wordt er voor ontruimd. Aquino werd in 2015 klem gereden door een wagen en doodgeschoten in Oudsbergen.
 3. Voorbijganger maakt prachtige videobeelden van wolf in wandelgebied in Opoeteren
  Play
  234

  Voorbijgan­ger maakt prachtige videobeel­den van wolf in wandelge­bied in Opoeteren

  Aan het Zavelbos in Opoeteren is deze namiddag een wolf van dichtbij gefilmd. Het dier werd door de bestuurder opgemerkt toen het de beschutting van de bomen verliet en zich in een open veld begaf. Eerder vandaag zijn er in het dierenpark van vakantiepark Hengelhoef in Houthalen-Helchteren vijftien damherten dood aangetroffen. De herten werden zo goed als zeker aangevallen door één of meerdere wolven.