Coronapatiënten worden verzorgd.
Volledig scherm
PREMIUM
Coronapatiënten worden verzorgd. © Wannes Nimmegeers

Een uitbraak in Aalst doet eigenlijk ook cijfers in Gent stijgen: hoe virus in ziekenhuizen de curves kan vertekenen

In al minstens vier ziekenhuizen doen interne corona-uitbraken het aantal opnames de hoogte inschieten. Die uitbraken zorgen ervoor dat patiënten doorgestuurd moeten worden, waardoor de opnames elders stijgen. Exacte cijfers daarover zijn schaars. Hoe komt dat? En hoe beïnvloeden die uitbraken de nationale curves?

12 reacties

 • Juliette Francois

  2 maanden geleden
  Na deze crisis moet alles, maar echt alles, blootgelegd worden en ik ben zeker dat dit zal gebeuren. Het doel heiligt alle middelen gaat echt niet langer meer op, laat het schaamrood maar komen...
 • Tine Leut

  2 maanden geleden
  Aalst, zorgstad zoals de burgemeester het zo graag zegt. Het wordt stilaan de stad voor de betere klasse, de anderen zijn ze liever kwijt dan rijk. Dank aan de andere ziekenhuizen om ons de nodige zorg te bieden ondanks onze ingesteldheid van enkele maanden geleden.
 • Kevin Costers

  2 maanden geleden
  We moeten gewoon stoppen met zo weinig te zeuren. De aanpak van corona is wereldwijd een ramp. De hele kwestie is gepolitiseerd. Ik ben absoluut voorstander van mrna vaccins, maar China en Rusland hebben ook goede vaccins. Pele is net gevaccineerd met Coronavac, het minst goede Chinese vaccin, maart een vaccin dat goed genoeg is om ons uit het ziekenhuis te houden.
 • Marinka Dumon

  2 maanden geleden
  Dit artikel bewijst (alweer) dat er niet open gecommuniceerd wordt. Natuurlijk daalt het vertrouwen in overheid, virologen etc. tot onder het vriespunt. We hebben een journalist nodig om dit soort zaken in de openbaarheid te brengen. Als men de artikels van Jeroen Bossaert bundelt hebben we meteen "het blunderboek". Maar we mogen niet klagen !
 • Herman De Gent

  2 maanden geleden
  Hadden ze hier in Aalst in het verleden en nog steeds trouwens, geen patiënten opgevangen uit andere steden?
 1. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League

 2. Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw
  Play

  Jake in tranen na bewegende foto van zijn overleden vrouw