Joel Hoylaerts / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Joel Hoylaerts / Photo News

Een roadtrip langs wachtende terrassen, van kust tot Kempen: “Drie kruiwagens gekocht, om dronken klanten thuis af te kappen”

“Het wordt zoals La Boum, maar dan in héél Vlaanderen. Het is alleen maar te hopen dat ze om tien uur ‘s avonds met het waterkanon mijn klanten niet van het terras moeten komen spuiten.” Of: “Ik heb drie kruiwagens gekocht, dan kan ik mijn dronken klanten opladen en thuis gaan afkappen.” Wij reden kriskras door Vlaanderen, van de kust tot in de Kempen, en stelden vast dat er grote, grote, grote verwachtingen zijn voor de eerste stap richting het grote Bevrijdingsfeest. Al was dit de meest gehoorde zin tussen Zeebrugge en Achel: “Het is maar te hopen dat het niet regent.”

  1. Geen ‘terraspolitie’ dit weekend: geen extra controles op sluitingsuur, afstand of dronken rijden
    PREMIUM

    Geen ‘terraspo­li­tie’ dit weekend: geen extra controles op sluitings­uur, afstand of dronken rijden

    Zaterdag gaan de terrassen open. Een echt bevrijdingsfeest is het nog niet, maar het komt al in de buurt. “Ik heb veertig procent meer drank ingedaan dan normaal. Het wordt een feest, jom”. Zeven maanden zonder horeca voelt als een plas die je veel te lang hebt moeten ophouden: het wordt een grote ontlading, maar ook ongelukjes zijn nooit uitgesloten. Het Belgisch instituut voor de verkeersveiligheid (VIAS) vreest meer mensen onder invloed op de weg, waarom dan niet meer politie op de baan?