Tony Peeters lag tot maandag opnieuw in het UZ Brussel, voor hetzelfde diabetische voetprobleem als vorig jaar, ditmaal aan zijn rechterbeen.
Volledig scherm
PREMIUM
Tony Peeters lag tot maandag opnieuw in het UZ Brussel, voor hetzelfde diabetische voetprobleem als vorig jaar, ditmaal aan zijn rechterbeen. © Photo News

Een piepklein wondje aan zijn teen raakte geïnfecteerd, de gevolgen waren rampzalig: Tony (76) schrijnend voorbeeld van wat uitgestelde zorg aanricht

Tijdens de lockdowns stond de reguliere gezondheidszorg op een laag pitje. Geplande operaties werden uitgesteld of patiënten trokken liever niet met een aandoening naar het ziekenhuis, uit schrik om besmet te geraken. Brusselaar Tony Peeters (76) getuigt wat door corona uitgestelde zorg heeft aangericht bij hem. “Ik moét hiermee leren leven, niks aan te doen. Ik probeer mij op te trekken aan de dingen die ik wel nog kan”.

37 reacties

 • Dirk Bytebier

  1 maand geleden
  Schandalig , heel veel sterkte Mr Peeters
 • Dany Herman

  1 maand geleden
  Bij ons had iemand problemen met pacemaker en werd nazicht uitgesteld, resultaat :pacemaker stil, hart stil haar beste jaren aan anderen gegeven met dit resultaat
 • Johan Deluyker

  1 maand geleden
  In september 2019 dus buiten corona ! Had ik ook een wond onderaan de linkervoet Microbe ingekropen Gevolg amputatie linkervoet Had dus niets te maken met corona !!
 • RIET HEIRMAN

  1 maand geleden
  Voel mee met deze mijnheer, maar ligt de schuld ook niet bij de betrokken artsen die dit veel te gemakkelijk aan zich lieten voorbijgaan, de schuld van covid, deels ja, maar als specialist moet je toch weten tot wat dit kan leiden. Ik vind dat zowel de ziekenhuizen als de artsen die veel te gemakkelijk doorschuiven op covid. Ben er zeker van dat mensen met meer lef of relaties in de zorgsector dit niet is overkomen, ook daar is het vaak : wie ken ik.
 • jaak Peeters

  1 maand geleden
  Als directe getuige zeg ik dat dit probleem heel zeker voor een groot deel veroorzaakt is door de vergaande "besparingen" in de zorg over de laatste jaren. Dat gaat zowel over personeel als over bedden.