De eedaflegging van Philippe Goffin (midden) als minister van Buitenlandse Zaken en Defensie. Rechts koning Filip en links premier Sophie Wilmès
Volledig scherm
De eedaflegging van Philippe Goffin (midden) als minister van Buitenlandse Zaken en Defensie. Rechts koning Filip en links premier Sophie Wilmès © Photo News

Een overzicht van de federale stoelendans: wie nam van wie het stokje over?

Als kersvers minister van Buitenlandse Zaken en Defensie is Philippe Goffin (MR) de laatste nieuwe deelnemer aan de federale stoelendans die al sinds eind vorig jaar aan de gang is. De reshuffle begon eind vorig jaar na het vertrek van de N-VA-mandatarissen, en raakte na de lokale en federale verkiezingen in een stroomversnelling. Een overzicht.

4 reacties

 • robrecht Peeters

  1 jaar geleden
  de huidige politieke toestand een buitenkansje waar onze politiek correcte politici gelet op de ministeriële wedde en het pensioen duidelijk profiteren. Politiek het ideale beroep waarmee men stinkend rijk wordt zonder veel te doen, geen nacht- of weekendwerk, 'et en plus' 4 maanden vakantie per jaar. En zegge dat de burger verplicht wordt naar het stemlokaal te trekken.
 • Gino Vandenheede

  1 jaar geleden
  We hebben nog geen regering en verschillende partijen kiezen nu al voor in de oppositie te gaan. Waarom zouden ze in een regering stappen? Als je € 7000 netto krijgt zonder voor iets verantwoordelijk te zijn, een parlementair zou maximum € 5000 bruto mogen verdienen dat is ongeveer het loon van een directeur in het privé. En we gingen nu al lang een regering hebben, ze gingen aandringen om mee te mogen regeren.
 • maurice snelders

  1 jaar geleden
  Geens kan niet eens één departement in België leiden en dat pakt er zo maar eens eventjes zonder blozen of blikken Europese zaken erbij. De vet betaalde chèque wel natuurlijk.
 • joannes Roderigas

  1 jaar geleden
  waarom hoeft men nog te gaan stemmen? de beslissingen zijn dan reeds genomen dus iedereen is reeds bedrogen.
 1. Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemotherapie: "De kinderen geven mij kracht"
  Play

  Kleuterjuf blijft lesgeven tijdens chemothera­pie: "De kinderen geven mij kracht"

 2. Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken
  Play

  Deze mannen zitten letterlijk met hun hoofd in de wolken