Shutterstock / Syda Productions
Volledig scherm
© Shutterstock / Syda Productions

Eén op drie van personeel in zorgsector wil geen griepprik: “Gebrek aan kennis ligt aan basis”

Volgens de meest recente cijfers van het Agentschap Zorg & Gezondheid beschikt laat 35 procent van het zorgpersoneel in de woonzorgcentra en de ziekenhuizen geen griepprik zetten. Dat schrijft De Zondag.

89 reacties

 • karin verwimp

  1 maand geleden
  Gaan die dan als ze een ongeval hebben ook een bloedtransfusie weigeren omdat dit heel waarschijnlijk van een gevaccineerde afkomstig is? Of een donor orgaan als hun lever, hart of nier het opgeeft?
 • Jean Gobin

  1 maand geleden
  ze willen hier robots maken van de mensen ...
 • Hans Torenven

  1 maand geleden
  @Rene Giedts: wat een mop ! Achtereen in het Sinterklaas, zet je schoentje maar klaar !
 • Kristof Philippart

  1 maand geleden
  Wetenschap, de nieuwe religie 🤣
 • Argus Vercauteren

  2 maanden geleden
  Men laat zich zonder problemen inenten om op vakantie te gaan naar exotische oorden. Als het om gele koorts, tetanus, tyfus... gaat, wil men het zelf niet uitzieken om de zogezegde eigen immuniteit op te bouwen. Maar als het om een griep- of coronavaccin gaat, dan vertrouwt men plots op de eigen immuniteit. Het zou grappig zijn, mochten de gevolgen niet ernstig zijn.
 1. Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapandemie
  1

  Bijna helft Belgische kmo’s wil extra mensen aanwerven ondanks coronapan­de­mie

  De verslechterde coronasituatie in ons land lijkt niet meteen een impact te hebben op de aanwervingsintenties van Belgische kmo’s. Iets minder dan de helft (45 procent) zegt namelijk binnen de zes maanden extra personeel te willen aanwerven, zo blijkt uit de halfjaarlijkse kmo-werkbarometer van hr-dienstverlener Acerta en werkgeversorganisaties ETION en VKW Limburg. Meer dan acht op de tien kmo’s vrezen bij die zoektocht echter geen geschikte mensen te zullen vinden.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.