Illustratiefoto
Volledig scherm
Illustratiefoto © Getty Images

Een op drie startende leerkrachten stapt binnen vijf jaar uit onderwijs

In Vlaanderen stapt zowat een op de drie startende leerkrachten binnen de vijf jaar uit het onderwijs. Dat meldt Vlaams parlementslid Brecht Warnez (CD&V) die over leerkrachtenuitval vragen had gesteld aan Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
 1. Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”
  Rijkevorsel

  Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”

  Kinderen die een mondmasker moeten dragen vanaf 6 jaar, het valt niet bij iedereen in goede aarde. Silke Voet (38), mama van twee kinderen van 9 en 12 jaar oud, heeft een emotionele brief geschreven aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Sluit de scholen nu of hou ze open zonder mondmasker. School zou de leukste tijd van hun leven moeten zijn, maar nu haten ze het. Dit is zo een ijskoude tijd voor hun.”
 2. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 3. RECONSTRUCTIE. Dat Jambon opnieuw pleitte om leerkrachten eerst een boosterprik te geven, deed Vandenbroucke ontploffen
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Dat Jambon opnieuw pleitte om leerkrach­ten eerst een booster­prik te geven, deed Vandenbrou­c­ke ontploffen

  “Teleurstellend”, vindt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) de verstrengingen in het onderwijs. Maar bij PS en N-VA haalt men opgelucht adem: zij hebben een sluiting van de scholen op korte termijn kunnen tegenhouden, ook al zijn ze daarvoor wel van enkele principes moeten afstappen. “Maar die ene week voor de kerstvakantie, dat is toch meer voorlezen en kerstfeestjes hé.”
 4. Saboteur Doel 4 gaat definitief vrijuit: “Onmogelijk verdachte te identificeren”

  Saboteur Doel 4 gaat definitief vrijuit: “Onmogelijk verdachte te identifice­ren”

  Het federaal parket heeft het onderzoek naar de sabotage van kernreactor Doel 4 in 2014 zonder gevolg afgerond. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad woensdag. “Er zijn verschillende onderzoeksmethodes toegepast, maar helaas is het onmogelijk gebleken om een verdachte te identificeren. We hebben onvoldoende bewijs om iemand te kunnen vervolgen”, aldus Eric Van Duysse van het federaal parket.