Globaal zijn er iets meer vrouwelijke dan mannelijke migranten. Ruim de helft van de recente immigranten woont in de centrumsteden, bijna een kwart ervan in Antwerpen.
Volledig scherm
Globaal zijn er iets meer vrouwelijke dan mannelijke migranten. Ruim de helft van de recente immigranten woont in de centrumsteden, bijna een kwart ervan in Antwerpen. © photo news

Een op drie nieuwkomers is uit Oost-Europa

Bijna een derde van de migranten die zich in 2010 in Vlaanderen vestigden, heeft de Oost-Europese nationaliteit. Dat blijkt uit cijfers die de Studiedienst van de Vlaamse regering (SVR) vandaag publiceerde. Naar schatting vijftien procent van de recente immigranten komt naar ons land in het kader van een huwelijk.

  1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
    Streamz

    Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

    True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.