Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Een op drie middelbare scholieren ruilt openbaar vervoer in voor fiets tijdens coronacrisis

Voor de coronapandemie maakte bijna de helft van de middelbare scholieren gebruik van het openbaar vervoer, maar uit een enquête van VAB blijkt dat een op de drie bus- en tramgebruikers is overgestapt op de fiets. Nu maken bijna zes op de tien middelbare scholieren gebruik van de fiets. VAB vraagt zich wel af of dat zo blijft wanneer het slechter weer wordt.

 1. Leerkrachten getuigen over lesgeven met een mondmasker: “Leerlingen begrijpen me niet, maar durven het niet zeggen”
  PREMIUM

  Leerkrach­ten getuigen over lesgeven met een mondmasker: “Leerlingen begrijpen me niet, maar durven het niet zeggen”

  “Als we een mondmasker dragen, gaan bepaalde finesses van het gesprek verloren”, zegt expert lichaamstaal Gérard Bour. Dat is precies waar de leerkrachten over klagen, drie dagen na de start van het nieuwe schooljaar. Ze kunnen het gezicht van de tieners in hun klas niet meer ‘lezen’ en de leerlingen begrijpen maar half wat ze vertellen. Drie leerkrachten getuigen.
 2. Afscheid van huisarts Jan Vandevoorde (61): “Hij bracht het ultieme offer in de strijd tegen COVID-19”
  PREMIUM
  Merchtem

  Afscheid van huisarts Jan Vandevoor­de (61): “Hij bracht het ultieme offer in de strijd tegen COVID-19”

  De geliefde huisarts Jan Vandevoorde, aangesloten bij Groepspraktijk Merchtem, is na een wekenlange strijd in het ziekenhuis bezweken aan het coronavirus. 61 werd hij. Een man die veel betekende en niet alleen voor de Merchtemse bevolking. Als professor aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB) stoomde hij ook jonge mensen klaar voor een job als huisarts. “Een hele joviale man met de nodige beroepsernst”, klinkt het.