Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Een op drie middelbare scholieren ruilt openbaar vervoer in voor fiets tijdens coronacrisis

Voor de coronapandemie maakte bijna de helft van de middelbare scholieren gebruik van het openbaar vervoer, maar uit een enquête van VAB blijkt dat een op de drie bus- en tramgebruikers is overgestapt op de fiets. Nu maken bijna zes op de tien middelbare scholieren gebruik van de fiets. VAB vraagt zich wel af of dat zo blijft wanneer het slechter weer wordt.

 1. Leuven wordt het walhalla voor fietsers: “Samen met de voetgangers bepalen ze voortaan het ritme in drie vierde van de binnenstad”
  PREMIUM

  Leuven wordt het walhalla voor fietsers: “Samen met de voetgan­gers bepalen ze voortaan het ritme in drie vierde van de binnenstad”

  Liefst 60 % van de Leuvense binnenstad wordt vanaf 1 september één grote fietszone. Of met andere woorden: koning auto zet opnieuw een stap achteruit in de hiërachie op de straten van de universiteitsstad. “Samen met de bestaande voetgangerszone betekent dat concreet fietsers en voetgangers voortaan het ritme bepalen in 75% van de binnenstad”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen). Blijft de vraag: wat mag er nog en wat mag niet meer?
 2. Leerkrachten getuigen over lesgeven met een mondmasker: “Leerlingen begrijpen me niet, maar durven het niet zeggen”
  PREMIUM

  Leerkrach­ten getuigen over lesgeven met een mondmasker: “Leerlingen begrijpen me niet, maar durven het niet zeggen”

  “Als we een mondmasker dragen, gaan bepaalde finesses van het gesprek verloren”, zegt expert lichaamstaal Gérard Bour. Dat is precies waar de leerkrachten over klagen, drie dagen na de start van het nieuwe schooljaar. Ze kunnen het gezicht van de tieners in hun klas niet meer ‘lezen’ en de leerlingen begrijpen maar half wat ze vertellen. Drie leerkrachten getuigen.
 1. Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance
  Play

  Belgische 'Madmax' behaalt zilver op officieus wk breakdance

 2. Nieuwsgierige walvishaai zwemt naar speedboot
  Play

  Nieuwsgie­ri­ge walvishaai zwemt naar speedboot