Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © © Bart Leye

Een op de zeven thuislozen in Brussel is jonger dan 18 jaar

Een opvallende trend bij de dak- en thuislozenpopulatie in Brussel is de toename van het aantal kinderen en tieners. Volgens de recentste telling is een op de zeven Brusselse dak- of thuislozen jonger dan 18 jaar. 

0 reacties

 1. Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttijden
  Livios

  Kan je nu nog een airco laten plaatsen voor de zomer? Zo zit het met de wachttij­den

  Wie deze zomer niet wil puffen in een veel te warm huis, kan investeren in een airco of lucht-luchtwarmtepomp. Dat is een effectieve manier om de temperatuur binnenshuis het hele jaar door comfortabel te houden. In de zomer worden de kamers gekoeld en ontvochtigd en tijdens de winter doet de lucht-luchtwarmtepomp dienst als energiezuinige elektrische bijverwarming. Maar hoe zit het met de wachttijden voor die aircotoestellen? Ben je hopeloos te laat als je er nog eentje wil voor de zomer? Bouwsite Livios vroeg het aan Lieven Verstaen van Daikin.
 2. 10 daklozen opgepakt in Etterbeek om ze tegen de kou te beschermen

  10 daklozen opgepakt in Etterbeek om ze tegen de kou te beschermen

  Burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek heeft afgelopen nacht 10 daklozen laten oppakken om ze te beschermen tegen de winterkou. Dat meldt VTM Nieuws. Hij had daarvoor een politieverordening uitgevaardigd die het mogelijk maakt daklozen die niet naar de winteropvang willen, administratief aan te houden zodat ze de nacht niet in de kou doorbrengen. "De burgemeester is wettelijk verplicht om de openbare veiligheid te garanderen en hulp te bieden aan mensen in nood", klinkt het.