Getty Images/Cultura RF
Volledig scherm
© Getty Images/Cultura RF

Eén op de twee Belgen kampt met overgewicht

Een op twee Belgen is te zwaar en bij 33 procent is sprake van echt overgewicht. Dat dit problematisch is, beseffen onze landgenoten zelf ook, want alles samen willen de (meerderjarige) Belgen 52.636 ton afvallen, het equivalent van 309 blauwe vinvissen of liefst 127 volgeladen Boeings. De cijfers zijn afkomstig van een obesitasonderzoek bij 1.000 Belgen dat door onderzoeksbureau iVOX werd uitgevoerd in opdracht van de PronoKal Group.

8 reacties

 • Saskia Van Den Bosch

  4 jaar geleden
  Gezond eten is te duur !! Men wil de mensen stimuleren om gezond te eten. Maar het is te kostelijk. Ze zouden beter dat goedkoper maken en fastfood / ongezond eten duurder maken.
 • Christine Laevers

  4 jaar geleden
  Mensen maken geen tijd meer om zelf te koken en vooral om naar goed voedsel op zoek te gaan. Sommige mensen hebben die tijd en ook het geld niet. Dat is een realiteit. In elke straat een kok of een kokkin ? Het wordt al hier en daar gedaan.
 • cecil atherton

  4 jaar geleden
  Ik herinner me in deze een oud gezegde dat ik ooit, lang geleden, op een verre plek en in feite een andere wereld opving: "they're fat because they're weak, they are weak and because of that they are fat". Wist toen in mijn jeugd niet wat ervan te denken, nu als oude vent sluit ik mij er volledig bij aan.
 • Gerard Braeckmans

  4 jaar geleden
  De vraatzucht, een moderne ziekte (in bepaalde delen van de wereld)
 • Fanny Durant

  4 jaar geleden
  Eerst zorgt de maatschappij dat we dik komen door overal toegevoegde suikers in voeding te verwerken, suiker is verslaving en vergif , en nu gaat de maatschappij zo veel mogelijk light producten verkopen om ons zogezegd weer proberen te doen vermageren en gezond te worden.... its all about the money