ShutterStock
Volledig scherm
© ShutterStock

Eén op de tien auto's heeft slecht of niet werkende lichten

VerkeerEén op de tien bestuurders is niet in orde met de verlichting van zijn of haar voertuig. Dat blijkt uit een onderzoek van Touring bij duizend voertuigen. "Slechte verlichting betekent ook gevaar voor de andere weggebruikers en dat is erg verontrustend als je weet dat meer dan 60 procent van de ongevallen gebeurt bij duisternis", stelt de mobiliteitsorganisatie.

16 reacties

 • Bert Verbist

  2 jaar geleden
  Zoals hieronder al vermeld, het bijna niet meer zelf te kunnen vervangen van een lamp is de grote boosdoener. Garages weten dat en sommigen vragen abnormale woekerprijzen. Vorig jaar één zekering van paar centiemen laten vervangen, moest bijna 60 euro neer tellen. Paar maand later koplamp, garage zegt, "dat moet altijd per twee", kostprijs 100 euro. Abnormaal dus, verder moet je niet zoeken.
 • raf peeters

  2 jaar geleden
  Waar ligt de fout?.Bij de overheid .Waar is de tijd dat je op 5 minuten een lamp verving(zelf),vandaag moet je bij zeer veel wagens een halve wagen demonteren om een lamp te kunnen vervangen,bumper losmaken ,binnenwerk ,ja zelfs de volledige lamp eruit moeten halen om de lamp te vervangen met als gevolg dat je een klein kapitaal moet betalen om een lamp te vervangen.Leg de auto industrie op dat iedere rijder zelf de mogelijkheid heeft lampen te vervangen.
 • JAN KENIS

  2 jaar geleden
  Vroeger verving ik die lampen zelf, nu moet je je hele wagen slopen om erbij te komen.
 • Maxime Horemans

  2 jaar geleden
  mij hebben ze altijd geleerd op de rijschool voor dat je vertrekt met de auto of een ander voertuig altijd alle lichten te controleren of die wel werken. ,anders ben je technische gezien niet in orde volgens het keuringsnormen! . ik kom er alle dagen zo tegen heel vroeg in de ochtend met defecte lichten of lichten die te hoog staan dat in combinatie met een baan die slecht is belicht is heel gevaarlijk & verblindend.
 • TOM FRANCKE

  2 jaar geleden
  Voor heel wat mensen is een auto te duur voor om de zoveel jaar een andere te kopen. Zeker nu dat de regeringen bezig zijn met de euro normen.